Saturday, June 12, 2021

LAUPÄEV, 12. JUUNI 2021

 Sõnakuulelikkuse võistlus Kuressaares

MI-MI võistlus

See oli MI-Mi teine SK võistlus üldse, eelmisest võistlusest, kus MI-Mi alustas oma SK karjääri, on möödunud juba 4 kuud. Seekord otsustasime proovida SK2 klassi. 
 
Võistluste korraldajaks oli  Koerteklubi Aktiiv, kohtunikuks Svetlana Zolotnikova.
 
Võistlejaid oli klassis 7 ja MI-Mi oli oma klassis viimane. Ja anname tõele au, et see oli MI esimene võistlus võõral platsil, s.t., et seda platsi pole ta varem saanud proovida ega tunnetada. Samuti oli see esimene võistlus väliplatsil ning takka otsa veel ka vihmase ilmaga. Kuid Mi ei lasknud ennast sellest heidutada ja suutis teha suurepärase võistluse 
sooritustega.
 
1. Püsilamamine - 9,5p.

2. Juurdekutsumine koos seismise peatusega - 9,5p.
 Jätsin koera lamama ja eemaldusin, kui ringi keerasin, siis lausa ehmatasin, sest vahemaa minu ja koera vahel tundus üüratu, ma lausa ei näinudki koera. Hetkeliselt tuli väike värin sisse, sest sellise vahemaa pealt pole me seda võtet varem teinud. Kuid Mi suutis mind ikka tõsiselt positiivselt üllatada ja tegi suurepärase soorituse.

3. Kõrvalkõnd - 8p.

Eks see kõrvalkõnd meil veel veidi toores on, aga hakkama saime. Jätkame selle lihvimist, sest on ju see võte tavaliselt koerte jaoks kõige raskem, sest see on nii igav.

4. Liikumiselt peatumised - 9,5p.

No siin tegi väike neiu ikka väga ilusa soorituse, peatumised olid 100% ja ka kõrvalkõnni üle ei saa nuriseda. Ja peab mainima, et üks peatustest oli "istu", mis enne võistlust kippus meil paras peavalu olema. Aga ma ei väsi kordamast, et koerad oskavad üllatada.

5. Ruudu võte - 9,5p.

No lausa võrratu sooritus neiu MI poolt. Olen üliõnnelik oma neiu üle.

 

6. Suunatud toomine - 7p.

No see läks küll nüüd kehvasti. Ei - tegelikult kogu sooritus oli perfektne, kuid juba teist võistlust järjest on neiu MI otsustanud, et kui ta loovutab hantli, siis see tähendab, et võte on lõppenud ja hakkab heast meelest karglema. Kuid kahjuks ta ei tea, et tuleb ära oodata liikumisjuhi luba võtte lõpetamise kohta. Ja siit siis ka see rumal punktide kaotus. Aga eks vigadest õpitakse.

 

7. Eseme äratundmine ja toomine - 7p.

Siin oli neiu veidi ebakindel ja kontrollis esemeid liiga kaua ning sedasi möödus õigest mitmel korral. Ka tagasi tulles oli neiu kuidagi loid. Aga areneme.

 

8. Kaugjuhtimine - 9p.

Kuna ka sellega olime päris pikalt maadelnud ja seda just vahemaa tõttu, siis nüüd tegi neiu mulle taas meeldiva üllatuse ja sai kõigega suurepäraselt hakkama.

9. Metallese üle tõkke - 6p.

No siin improviseeris neiu jälle harjutust veidi omanäolisemaks. Nimelt hantliga tagasi tulles lasi ta selle minu juures lahti ja pidin andma käsu võtmiseks. No ja sinna me punktid läksidki.

10. Üldmulje - 10p.

No punkte vaadates võib arvata, et kohtunik jäi MI soorituste ja trikkidega rahule.

Lõplikuks punktisummaks kogunes 270.5p., I järk ja 2. koht. Pole paha.

Palju õnne ka Marikale ja Elenale!



No comments:

Post a Comment