Saturday, August 19, 2017

LAUPÄEV, 15. JUULI 2017

SK võistlused Mammastes, Võru Karikas 2017

Pidasin pikalt plaani, kas osaleda või mitte, sest Saaremaalt kohale jõudmine on päris suur ettevõtmine. Lõpuks siiski panin mõlemad koerad kirja. Ja et ei peaks väga palju seiklema enne võistlust, siis läksime reede õhtul Tallinna, et laupäeva hommikul startida. Sedasi saime normaalsel ajal ärgata, saarest minnes oleksime pidanud ärkama juba enne kukke ja koitu.

Meie vahva võistlusreis läbi kauni Eestimaa oli pea 800km edasi tagasi. Pole siis ime, et meie väikesel Eestimaal ei taha inimesed minna võistlema kuskile teise Eestimaa otsa. Seekord oli meie sihtkohaks Mammaste Tervisespordikeskus, kus toimusid Kagu - Eesti Kennelklubi poolt korraldatud SK võistlused.


Võistlesid nii vanaproua Rika kui ka neiu Iti. Tüdrukud olid aga, ilma mind teavitamata, kokku leppinud, et sellel võistlusel teevad nad mõlemad üllatustriki suunatud toomises. Rika sai selle võtte eest 0p. ja Iti 6,5p. Üks tõi vale hantli ja teine ei teadnud järsku, mis on märk. No kust küll sellised suurepärased ideed tulevad? Kuid vaatamata sellele vingerpussile sai vanaproua saagiks 244,5p. (II järk), mis tagas talle 4. koha ning noor neiu Iti kogus 292p. (I järk), mis Itile tagas ka klassi võidu. Kokku oli klassis 6 võistlejat. Auhinnasaak oli aukartust äratav, vaevu suutsime autosse ära mahutada. Võistluspäeva lõpetasid tüdrukud koos sõpradega joostes ja ujudes.

Nüüd veidi ka võistlusest. Esimese koerana läks võistlustulle Rika, Iti oli viimane.

1.KÕRVALKÕND
RIKA - 7,5p.
ITI - 8p.
Rika kõrvalkõnniga jäin täitsa rahule, ega temalt rohkemat nõuda saagi. Kuid Iti kõrvalkõnd ei kannatanud üldse kriitikat, see pole see, mida ma tahaks. Väga hajevil ja väga halvasti võttis põhiasendeid.


2. Z SKEEM
RIKA - 8,5p.
ITI - 8,5p.
Iti puhul oli taas kõrvalkõnd alla igasugu arvestust.



3. SUUNATUD EDASI SAATMINE,LAMAMA MINEK, JUURDEKUTSUMINE
RIKA - 7p.
ITI - 9,5p.
Rikal oli kaks korrigeerimist, üks ringis ja teine ruudus. No kihutas muti ruutu sellise kiirusega, et ei osanud arvestada peatumiskäsu andmisega. Iti seevastu oli oma sõiduvees. Veidi peab tööd tegema peatusega ruudus, et see oleks kiirem.



4. ESEME ÄRATUNDMINE
RIKA - 9,5p.
ITI - 9p.
Rika sooritus oli võrratu. Olen juba mitmeid kordi öelnud, et just selle võtte pärast toon Rika veel võistlema, sest ta on hakanud seda nii hästi tegema. Iti sooritusega ma eriti rahule ei jäänud. Töötas liiga lohakalt ja ei olnud keskendunud.

5. SUUNATUD TOOMINE
RIKA - 0p.
ITI - 6,5p.
Siin oli küll Rikast kahju, oskab ta ju seda võtete suurepäraselt, kuid mis tal pähe lõi, et poole maa peal järsku keskmise juurde keeras. Lisakäskudega aga läks vaeseke nii sassi, et lõin käega ja ütlesin, et eks sa too siis see keskmine. Ise oli Rika nii õnnelik, et tegelikult oli tore koera vaadata.
Ka Iti ei saanud täna selle sooritusega hakkama, millegipärast peatus märgis vales kohas, pidin andma lisakäsu. Muus osas oli aga nagu kõik korras, seega 6,5p. on üsna madal hinne. Ju siis midagi oli veel, mida ise tähele ei pannud.



6. UWE VÕTE
RIKA - 9p.
Iti - 9,5p.
Rika poolt väga ilus sooritus, veidi ehk üritas aeglustada enne peatumiskäsku, kuid muus osas super. Iti sooritus oli suurepärane, veidi tööd tuleb teha istu asendiga, et see nii madal ei oleks.



7. KAUGJUHTIMINE
RIKA - 7p.
ITI - 10p.
Rikal tuli ühes istu asendis topeltkäsk ja eks veidi oli ka nihkumist, kuid üldiselt Rika kohta väga ilus sooritus. Iti sooritus oli täiuslik.

8. JUURDEKUTSUMINE
RIKA - 9,5p.
ITI - 10p.
Rika poolt imeilus sooritus, lõpus vaid väike viltune põhiasend. Itil samuti imeilus sooritus.


Püsivõtted olid lõpus ja seal olid mõlemad tüdrukud väga tublid.
RIKA - 9/10p.
ITI - 10/10p.

RIKA SOORITUSED



ITI SOORITUSED



Lõpptulemuseks Rikale 244,5p., II järk ja 4. koht ning Itile 292p., I järk ja 1. koht.


Fotod võtetest ja autasustamisest: E.Lukasheva





Pärast võistlusi ja enne pikka koduteed tegime veel mõnusa jalutuskäigu koos sõpradega.




Mammastest tagasi sõitsime Saaremaale. Kuid enne pidime läbi käima Tartust, kust olin tellinud 7kg maasikaid. Mul oli olemas aadress ja telefoninumber, kuid kumbagist ei olnud kasu. Navigaator sellist aadressi ei tunnistanud ja telefonile helistades sain vastuseks, et sellist numbrit ei ole olemas. Proovisin helistada ka inimesele, kellelt koordinaadid sain, kuid see inimene oli seotud SK võistlustega ja seega tal ei olnud telefoni platsil kaasas. Kuid maasikatest ka loobuda ei tahtnud.Siis tuli meelde, et ka telefonis on mul mingid äpid alla tõmmatud, mis peaksid aitama kohale jõuda. Ja ennäe imet telefoni navigatsiooniprogramm leidis koha ülesse, vähemalt õige suuna sain kätte. Kuid päris õiget maja andis veel siiski otsida. Piirkond oli justkui välja surnud, ei ühtegi elavat hinge, kellelt küsida. Lõpuks leidsin ühed noored, kes maja ehitasid ja nendelt sain siis lõplikud suunised ning peagi oli  mul autos 10kg imeilusaid ja lõhnavaid maasikaid. kahju, et sellise suure seiklemisega ei taibanud pilti teha. Tellisin 7kg, kuid perenaine ütles: " teil oli 10kg, seda juba viiakse autosse!" Mul ei jäänud muud üle, kui auto poole joosta, kus maasikad juba kenasti ootasid.

Kell oli kuskil viie kandis, kui teele asusin ja kui nüüd panin navigaatorisse Virtsu sadama, siis ei tahtnud ma oma silmi uskuda - see näitas, et mul on sõita 4h. Ja sellega minu ebaõnne ei lõppenud. Virtsu jõudes oli praam just läinud ja järgmine pidi väljuma alles tunni pärast. Egas midagi, koertega väike jalutuskäik ja siis silm kinni ja väike tukastus. Koju jõudsime alles viisteist minutit peale ühtteist. No oli see vast reis, mida tõepoolest enam ette ei tahaks võtta.

No comments:

Post a Comment