Saturday, September 23, 2017

LAUPÄEV, 09. SEPTEMBER 2017

SK EMV 2017 ja RV SK - RIKA võistlus

Täna sai teoks selle aasta suursündmus sõnakuulelikkuses ning oma sõna ütles sekka ka vanameister Rika. Rikal täitub mõne kuu pärast juba 11 aastat, kuid energia ja tahe ei ole kadunud kuskile. Vastupidi, ta ise arvab vist küll, et on alles esimeses nooruses ja seda arvamust tuli tõemeeli jagada võistlusplatsil. Rika oli tõesti hoos ja hoolimata tihedast vihmast ja külmast tuulest oligi tal öelda oma sõna täna toimunud SK Eesti Meistrivõistlustel, kus tal tuli rinda pista Eesti viie parima võistluspaariga. Rika sõnum oli järgmine: „Te ei saa mind veel maha kanda, mul on veel mida teile kõigile edasi öelda ja anda!” Rika saavutas SK EMVl 268,5 punktiga 3. koha – SUPER, SUPER, SUPER VANAPROUA!




Tänane võistlus toimus Viimsi Kooli staadionil, mis oli võistlemiseks väga suurepärane koht (tänud Evile, kes meile selle koha võimaldas). Kohtunikuks oli Svetlana Zolotnikova ja liikumisjuhiks Reelika Pata.

Nüüd aga veidi lähemalt vanaproua tänase päeva tegemistest. Rika astus võistlustulle teisena. Võistlus oli jagatud kolme ossa: Uwe võte, siis 7 järgmist võtet järjest ja lõpus püsivõtted.
  
1. Uwe – 7p.
Rika kohta väga ilus sooritus, ma isegi ei tea, miks nii palju punkte läks. Kindlasti oli lõpus põhiasend viltune ja võib olla ei meeldinud kohtunikule ka Rika kaared ümber koonuse. Ja kindlasti oli peatus, milleks oli seisa, veidi madal. Kuid sellised on Rika asendid olnud alati ja peaasi, et vanaproua nautis.

2. Kõrvalkõnd – 7p.
Peaksin tõdema, et isegi kõrged punktid, sest pärast aastatagust vigastust on Rikal kõrvalkõndi üsna raske ja ebameeldiv teha, kuid ta on püüdlik ja kohusetundlik ning üritab kogu hingest mulle head meelt valmistada, ja seda ta ka tegi. Ka videolt on näha, kuid tas püüab olla tubli ja tegelikult on kõrvalkõnd iseenesest päris ilus. Jah need põhiasendite aeglased võtmised ja veidi ka viltused ning tagurpidi kõnd ei tahtnud ka hästi õnnestuda.



3. Suunatud edasi saatmine ja ruut – 9p.
No super – Rika sa oled ikka maru vahva tegelane.



4. Kaugjuhtimine – 9p.
Jälle ainult „WAU”! Istu ja lama asendid lausa super, seisma tõusmised veidi aeglaselt ja eriti kahtlane oli istumisest seisma tõusmine. Muidu aga nagu raudnael kohapeal kinni ja isegi vasakule kaldumist ei olnud.



5. Eseme äratundmine – 9p.
No energiat oli selle võtte jaoks vanaproual veidi liigagi, sest esemete juurde jõudes tuiskas ta need üsna laiali, kuid see ei seganud tal koheselt õige eseme leidmist ja juba ta oligi tagasiteel ning imeilus põhiasend tagatipuks. No sedasi oskavad töötada ikka tõelised omaala asjatundjad! Tubli Rika!



6. Juurdekutsumine – 9p.
Väga hea kiirus ja ilusad kiired peatumised ning ka asendid olid väga ilusad. Tavaliselt seisa asend on Rikal üsna karjakoera asend. Väike, väike nõksatus oli seismisest juurdekutsumisel ja lõpus veidi viltune põhiasend.



7. Suunatud toomine – 7p.
Kiirusest ja bravuurist vanaproual puudu ei jäänud. Kui juurdekutsumisel unus Rikal karjakoera asend, siis nüüd tuli see märgis meelde. Hantli haaramine oli ka nii tormakas, et ei suutnud kohe kuidagi koheselt tagasi keerata vaid tegi bravuurselt suure kaare ja tuli pea püsti lennates kõrvale, kus arvas, et ka põhiasendite korralik limiit on ka tänaseks läbi. Kuid ikkagi väga tubli sooritus.



8. Z skeem – 9p.
No need punktid on küll Rika karjääri jooksul selle võtte eest vist kõige paremad. Ja ega peab tõele au andma – Rika tegi ka ilusti, isegi kõrvalkõnniga ei saa eriti nuriseda. Asendid olid kiired ja ilusti otse.



Ja sellega meie individuaalvõtted lõppesid, uskumatu – sellistes tingimustes teha nii hästi ja me ei saanud ühegi võtte eest 0 punkti. Mul on Rika üle nii hea meel, ta suudab veel ka sellises vanuses pakkuda vaatemängu.

Jäänud olid veel püsivõtted.

9. Püsiistumine – 10p.
Sellega saime täna imeilusti hakkama.

10. Püsilamamine – 7,5p.
No nüüd tõmmati vanaproua küll haneks, läks teine Natalja käsust lamama – no oli see nii jõuline ja konkreetne, no kuidas sa ei täida sellist käsku. Mind ajas nii hirmsasti naerma, kuid vaja veel terve minut vihma käes seista.

Sellega olid Rika sooritused lõppenud ja sel hetkel me veel ei teadnud, kuhu me oma tulemustega võime jõuda. Tuli oodata kuni päeva lõpuni, mil toimus kõikide klasside autasustamine. Ja nagu juba alguses sai öeldud – SAIME HAKKAMA!!!!! Rika näitas ja tõestas, et temas on veel energiat, tahet ja mida iganes, ta ei taha ja teda ei saa veel koju vanaduspõlve pidama jääda.


Foto: V.Roosioks



Rika koos oma mantlipärijaga, kellele on päevast päeva õpetussõnu edasi antud ja kes on olnud Rika tubli õpilane.


Tänasel võistlusel toimusid ka meeskondlikud võistlused. Meie meeskonna moodustasime mina ja minu kaks sõpra ning Margit ja Tju, kes tegid oma debüüdi algklassis ja seda väga edukalt. Ning meie kolm neljajalgset suutsid täna olla päeva parimad ning võita meeskondliku võistluse. Aitäh Margit ja Tju, et olite meiega koos.



Tju on tõeline dzentelmen, ei läinud tüdrukute kõrvale trügima vaid lasi neil kenasti poodiumil olla ja ise kaunilt selle ees poseerides.
Ilmataat küll ei soosinud meie võistlust, kuid vaatamata kõigele oli tore päev. Aitäh kõigile osalejatele, kohtunikule, liikumisjuhile ja TAKO tiimile ilma kelleta see päev ei oleks nii toredasti õnnestunud.

No comments:

Post a Comment