Saturday, January 11, 2020

LAUPÄEV, 11. JAANUAR 2020

SK hooaja avamine

TAKO SK Karikas I, M.Kraami nimeline mälestusvõistlus

Nagu ma juba facebookis märkisin, siis see võistlus võttis mind sõna otseses mõttes sõnatuks. Oli meil Itiga üsna pikk paus, pea pool aastat, sest saatus oli kavandanud meile mõlemale omad plaanid. Mina suutsin pärast SK MMi, kohe järgmisel päeval Prahas, murda oma käeluu ja õnnetuseks oli see parem käsi. Seega 6 nädalat kipsiga oli garanteeritud ja ega sisi pärast kipsi eemaldamist julenud ma oma käega suurt midagi teha.

Iti jaoks olid saatusel aga hoopis meeldivamad plaanid ning augustikuu keskpaigas kinnitas ultraheli, et meil on kutsikad tulemas. Seega nüüd olid Itil põhjused treeningutest loobumiseks, mis tegelikult sobis hästi ka minu käe taastusraviga. Pärast kutsikate loovutamist vajas Iti ka veidi taastumiseks aega ja tasapisi alustasime treeningutega alles detsembris. Esialgu tundus, et treeningutes on täielik kaos, sest energiapomm nagu Iti on, lasi nüüd oma energial täie hooga välja tulla ja tihtilugu treeningud olid päris suur katastroof. Kuid tasapisi hakkas prouale meelde tulema, mis see SK on ja tasapisi hakkas kõik paremuse poole liikuma.

Ja nii me ennast ikkagi aasta esimesele võimalusele kirja ka panime. Ja selle võistlusega suutis Iti mind tõeliselt üllatada ja südant soojendada. Minu silmade läbi vaadates tegi Iti oma SK karjääri ühe imelisema võistluse - milline kontakt, käskude kuulamine, korrektsus, täpsus jne. Ja tulemuseks 297,5 punktiga klassi võit ning M. Kraami nimeline rändkarikas tuli pärast paariaastast vaheaega tagasi meie kätte.


Olen nii, nii õnnelik, et mu väike kangelane on sõna otseses mõttes KANGELANE! Aitäh sulle väike sõber! 


Mõne sõnaga ka võistlusest endast. Kohtunikuks oli Vladislava Akimova Lätist, kes on teada ja tuntud, kui üsna range kohtunik, seega temalt saadud tulemus on arvestatav. Osalejaid meie klassis oli 6 ja Iti järjekorra number oli 2. Alustati individuaalvõtetega.

1. Z skeem - 9p.
Kohtunik leidis siin veaks kõrvalkõnni, mis jättis veidi soovida. ise nägin, et ka esimene (istu) asend oli ka aimatavalt viltu.

2. Suunatud toomine - 8p.
Siin võttis kohtunik 2p. maha selle eest, et tema arvates ennetas Iti märgis peatumist. Jah, sellise kiiruse pealt nagu Itil on, on üsna raske täiskiirusel saada ennast seisma märgi taha ja tahes tahtmata võtab koer veidi enne märki kiiruse maha. kuid kohtunik võttis seda kui koera iseseisev peatumine.

3. Juurdekutsumine - 10p.
Aimatavalt oleks võinud parem olla, kuid ikkagi oli kohtunik selle sooritusega väga rahul. 

4. Esemed - 9p.
Lõpus põhiasend veidi viltune.

5. Ruutu saatmine - 9,5p.
Siin läks pool punkti kaotsi asendi eest ringis, mis ei olnud päris püstine.

6. Kaugjuhtimine - 9p.
Nagu alati seismiset istuma minnes väike nihkumine.

7. Kõrvalkõnd - 9,5p.
Vot see oli mulle küll üllatus. See oli ainukene asi, mida saime meie pika pausi ajal harjutada ja tundub, et töö kandis vilja.

8. UWE - 9.5p.
Pool punkti selle eest, et lõpus põhiasendis korrigeeris korra hantlit.

9. Püsiistumine 10p.
Kõik korras.

10. Püsilamamine - 9.5p.
Lõpus põhiasend veidi viltu.

Koduseid ülesandeid ikka kogunes, seega jätkame harjutamist.

 Palju õnne ka Reginale ja Ingale!

Suured tänud ka kogu võistluste tiimile ja sponsoritele.


No comments:

Post a Comment