Saturday, January 8, 2011

LAUPÄEV, 08. JAANUAR 2011

TAKO SK Talvekarika I etapp, Marje Kraami nimeline mälestusvõistlus.

Sõnakuulelikkuses algas uus hooaeg ja avalöögiks oli TAKO Talvekarika I etapp, mis on samas ka Marje Kraami nimeline mälestusvõistlus, mis sel aastal oli juba 10-s. Rändkarika on võitnud:

2002 Kristi Puskai & Rozabella
2003 Anne & Rolly
2004 Anne & Dixi
2005 Lehti Kasak & Faro
2006 Inge Vollmer & Felix
2007 Anne & Dixi
2008 Killu Ahi & Tiktak
2009 Killu Ahi & Tiktak
2010 Vladislava Akimova & Ergo (Läti)
2011 Anne & Rika

Seega üle mitme aasta tõime rändkarika taas oma koju.

Foto: Mihkel Rikas.

Tänasel võistlusel oli kohtunikuks pr. Anu Oks ja kohtunik-stažööriks Vladislava Akimova Lätist.
Liikumisjuhiks oli Katrin Rinaldo.

Võtted olid täna täiesti segamini löödud, mis meile oli väga meeltmööda, sest MM-l on võtete järjestus ka täiesti erinev tavapärasest. Kahjuks ei ole uued FCI EVÕI reeglid veel EKL-i poolt kinnitatud ja seega tuli võistelda vanade reeglite järgi.

Rika sooritustega võis täna enam vähem rahule jääda, kuigi jah norimist on veel mitmete asjade kallal. Kuid punktisumma 299,5p. on ikka väga tubli tulemus ja seda kohtunikult, kes ei kingi niisama midagi (mille üle on mul ainult heameel).

Püsilamamine - 10p.
Kuigi saime maksimumpunktid, ei jäänud ma rahule kahe asjaga: kui tagasi tulles möödusin koerast, siis ta vaatas mulle järele ning lõpus põhiasendisse tulles ei tulnud korralikult üles.

Püsiistumine - 10p.
See oli küll perfektne.

Metalleseme toomine koos hüppega üle tõkke - 10p.
Taas väga ilus sooritus.

Kõrvalkõnd - 8p.
No see on meie üks nõrgemaid kohti ja 8p. on vist kõige kõrgem hinne, mis me oleme üldse kõrvalkõnnist saanud. Seega paranemist on märgata, kuid nagu hinne näitab - arenguruumi veel on.

Ruutu saatmine - 10p.
No ise ma võib-olla noriks asendist märgis, kuid ülejäänus oli Rika super. Ruut oli täna paremal pool ja see on meie jaoks raskem variant, sest paremale minnes kipub ta minema liiga paremasse serva, kuid täna ta seda ei teinud - vaid peatus peaaegu keskel.

Juurdekutsumine - 9,5p.
Ei teagi, mille eest see pool punkti läks, tundus kõik korras olevat.

Suunatud toomine - 9,5p.
Taas jäin ise väga rahule, kuid ju kohtunik siis midagi leidis, mille eest pool punkti maha võtta.

ID ring - 8,5p.
Vau, sellist punktisummat pole me selle võtte eest ka kunagi saanud. Ja taas võttis punkte maha kõrvalkõnd. Aga asendid olid kiired ja võrdlemisi otse ning minu mäletamist mööda ta ei vaadanud mulle järele, kui tegin ringi ümber ruudu.

Eseme äratundmine - 8,5p.
No siin ta veidi laamendas ja paiskas ühe pulga rivist välja. Muud viga ma siin küll ei märganud. Kiirused olid head ja õige pulga leidis ka kiiresti.

Kaugjuhtimine - 9,5p.
No peaaegu täiuslik, põhiasend jäi poolikuks, mis nähtavasti ka hinnet alandas. Tubli Rika, sa suudad vahetada asendeid nii, et ei liigu paigast.

Nüüd tuleb seada endale eesmärk ületada 300p. piir. Vaatame kas see ka õnnetsub.

1 comment: