Monday, February 28, 2011

ESMASPÄEV, 21.VEEBRUAR 2011

Teine treeningute päev.

Täna algas meil trenn 10.30. Lootus oli, et ka täna on nii mõnus ilm kui eile. Kuid õue minnes oli tunda, et külma on ikka tunduvalt rohkem. Rika näitab kohe välja kui külma liiast on, ta hoiab ainult käppi üleval ja ei taha üldse õues olla. Seega valmistusime ette karmiks trenniks. Tunnike sõitu ja olimegi kohal ning väikese hetke pärast oli ka Jaakko platsis ning rõõmsameelselt valmis alustama treeningutega. Rada jäi samaks, kuid tõkete järjekord oli muutunud ja seekord üllatus, üllatus - ainult 29 tõket. Taas alustasime rajaga tutvumisega. Mina entusisatlikult üritasin ikka lõpuni rajaga tutvuda lootuses, et sinna ka koos koeraga jõuan. Täna olid teemadeks juhtimine tõkete tagant (leijeröinti), taha saatmine (takakierto), twist, sundvalss (pakkovalssi), ninavõte (niisto), valss, vahelt vedamine (välista veto), jaagotus, sülepööre (sylikäännös) ja üsna mitmeid endast eemale saatmisi. Need eemale saatmised tähendavad seda, et nendel, kellel koerad ei eemaldu ja iseseisvalt tõkkeid ei soorita, läheb sellistes olukordades ikka väga raskeks.

Rajaga tutvumisel korrutas Jaakko taas meile, et me ei tutvu rajaga korralikult ning et meil puuduvad konkreetsed lahendused. Koeraga rajal olles selgus jälle tõsiasi, et valsi sooritamisest pole meil õrna aimugi, teeme küll midagi sinnapoole, kuid see ei pidavat valss olema. Ja taas üritame ise tõkkeid sooritada koera asemel. Ja nüüd, kus ise olen treenitava osas, saan suurepäraselt aru oma õpilastest, kellele sageli näiten ühte ja sama asja 5 korda ette, kuid kuuendal korral ta teeb seda ikka valesti. Nii juhtus nüüd ka minu endaga. No Jaaakko näitab nii selgelt kõik ette ja kui hakkan tegema, siis ikka raputab Jaakko pead ja laseb uuesti teha. Ja lõpuks saan aru, et asi on kinni pisikeses nüansis ning seepärast tõkke sooritamine ei õnnestugi perfektselt.

Mõned näited rajalt:



Meil Rikaga õnnestus kogu rada lõpuni teha. Jaakko jäi Rikaga väga rahule, ta ei suuda ära kiita Rika oskust tõkkeid tagant sooritada ja seda just kaugelt. Rõõmuga nentis ta, et võrreldes viimase kohtumisega on kõik nii Roxi, Lilli kui Rika väga palju edasi arenenud ja ta usub nende koerte võimetesse, kui ainult koerajuhid võtaks ennast korralikult käsile.

No comments:

Post a Comment