Monday, March 27, 2023

LAUPÄEV, 25. MÄRTS - PÜHAPÄEV 26. MÄRTS 2023

SK võistlused Soomes, Tamperes

Olin juba pikka aega pidanud plaani minna MI-Mi-ga võistlema ka Soome, kuid kuidagi ei leidnud sobivat hetke ega võistlust. Ja suurepärane võimalus avanes meil märtsi lõpus, 25./26.märtsil, kui osalesime Soome esindusmeeskonna kvalifikatsioonivõistlustel, mis oli Mi -Mi jaoks esimene SK võistlus piiri taga. Võistlused olid kahepäevased ja tahtsin näha, kuidas nende tingimustega hakkama saame, lisaks veel reisimine ja kõik sellega kaasnev.

Esimesel päeva oli osalejaid 28 ja meie järjekorra numbriks loositi nr. 4. Mulle täitsa meeldis, sest ei pea pikalt ootama. Võistlused toimusid paralleelselt kahel platsil. Esimesel platsil, kus olid suunatud toomine (8), liikumiselt peatumised (9,5) ja kõrvalkõnd (9) ning ruut (7,5), oli kohtunikuks Vesa Kallio. Teisel platsil olid UWE (8,5),, juurdekutsumine (8,5), esemed (9) ja kaugjuhtimine (8) ja kohtunikuks oli Riitta Räsänen. Püsivõtted olid lõpus.

 

Minu võrratu MI-MI❤❤❤ Esimese päeva tulemuseks 275 punkti, koht 8/28 💕 Olen Mi-Mi sooritustega üli rahul ja selle tulemusega sai Mi-Mi-st Soome SK Champion (FI TVA). No sellist edu ei osanud oodatagi, kuid kuna koer on ülitubli, siis on kõik võimalik.

Esimesel päeva oli osalejaid 28 ja meie järjekorra numbriks loositi nr. 4. Mulle täitsa meeldis, sest ei pea pikalt ootama. Võistlused toimusid paralleelselt kahel platsil. Esimesel platsil, kus olid suunatud toomine (8), liikumiselt peatumised (9,5) ja kõrvalkõnd (9) ning ruut (7,5), oli kohtunikuks Vesa Kallio. Teisel platsil olid UWE (8,5),, juurdekutsumine (8,5), esemed (9) ja kaugjuhtimine (8) ja kohtunikuks oli Riitta Räsänen. Püsivõtted olid lõpus.

1. Suunatud toomine - 8p.

Trajektoor hantlile viltu, jooksis liiga paremale ja lõpus põhiasend aimatavalt viltune.

2. Liikumiselt peatumised - 9,5p.

Aeglane istumine.

3. Kõrvalkõnd - 9p.

Istu ei ole lõplik, kõrvalkõnni asukoht KJ suhtes eriti hea.

4. Ruudu võte - 7,5p.

Jooksmise kiirused erinevad ja ennetas aimatavalt ruudus peatumist.

5. UWE - 8,5p.

Ringi jooksmine hea kiirusega, seisa asend ei olnud ilus, veidi kuidagi küürus. Hea hantli haaramine ja hüpe. Lõpus oleks võinud põhiasendis olla veidi lähemal.

6. Juurdekutsumine - 8,5p.

Stardis ootamine rahulik. Kiirust oleks võinud olla veidi rohkem, kuid peatused hästi täpsed, istu ehk veidi aeglane.

7. Eseme äratundmine - 9p.

Koer on stardis rahulik, rahulik minek esemete juurde, väga ilusti ja teadlikult võtab oma, lõpus põhiasend aimatavalt viltu.

8. Kaugjuhtimine - 8p.

Säilitas otse liini, tehniliselt teeb väga puhtad asendi vahetused, ehk seisa asend võiks olla püstisem ja istu võiks olla veidi kiirem. 

9. Püsiistumine - 10p.

10. Püsilamamine ja juurdekutsumine - 9,75p.

Aimatavalt viltune asend lõpus. 


Kahjuks juhtus meie videodega õnnetus (oli väike probleem tahvliga ning läksin seda näitama) ja TELIA esinduses kustutati need kogemata kõik ära. Kuid üritan suusõnaliselt anda ülevaate, kuidas meil läks ja sellele aitab kaasa kohtuniku tagasiside leht, mille said kõik osalejad. Sellel on kirjas kõik head ja vead.

Päevad ei ole vennad ja pühapäeval meil nii hästi ei läinud🤔 Kui eile oli meie järjekorra number 4, siis pühapäeval 27. Ei tea, kas pikk ooteaeg autos tegi oma töö? Suunatud toomine sai saatuslikuks (0) ja teised võtted olid ka veidi kahvatumad kui eile. Tulemuseks 242,5 punkti.
 
Pühapäevased võtted:
 
1. Ruudu võte - 8p.
Edasi saatmisel lisakäsk. Väga ilusad peatused ja lamama minek.
 
2. Kõrvalkõnd - 8,5p.
Aeglasel kõnnil kontakt kadus kohati. Jooks on ilus. Väga ilus tagurpidi kõnd. Külgsammud korras. Ka normaalkõnnil kontakt kohati hajus.
 
3. Liikumiselt peatumised - 8,5p.
Aeglane istumine. Lamama minek OK. Kõrvalkõnnil jättis kontakt soovida.
 
4. Suunatud toomine - 0p.
Viltune liin ja vale hantel.
 
5. Kaugjuhtimine - 9,5p.
Väga ilusad asendite vahetused. veidi madal mingi asend (ei saa aru).
 
6. Juurdekutsumine - 7,5p.
Alguses aimatavalt viltu. Istu ja seisa OK. Kiirused erinevad.

7. UWE - 7p.
Veidi ennetas peatumise käsku. Liiga jõuline hantli haaramine. Hantli loovutamine oleks võinud olla parem. Ringi jooksmine ja ilus ja sümmertriline.

8. Eseme äratundmine - 8,5p.
Esemete juures ilus töö, tagasi kiirus aeglasem ja aimatavalt viltune põhiasend.

9. Istumine - 9,75p.
10. Püsilamamine ja juurdetulek - 8,75p.
 
Kuid vaatamata kõigele oli Mi-Mi väga tubli ja innukas ❤❤❤ Nüüd tuleb endal veidi mõtiskleda, kuidas sellises situatsioonis koer oleks erksam. Olen optimistlik ja usun, et leiame kõigele lahendused🙂
Mi - Mi saadab kõigile tervitusi talvisest Soomest❤ (foto on küll veidi kevadisemast kohast😀).
 

 


No comments:

Post a Comment