Wednesday, August 30, 2023

LAUPÄEV, 26. AUGUST 2023

 Eesti Meistrivõistlused Sõnakuulelikkuses 2023

Mi-Mi teine osalemine Eesti Meistrivõistlustel Sõnakuulelikkuses. Võistlused toimusid Püünsi kooli staadionil ja korraldajaks DogVaktiv koerteklubi. Kohtunikuks oli Uwe Wehner Saksamaalt. Võistlus oli samaaegselt ka RV võistlus ja stardilistis oli lausa 13 osalejat, nendest vaid üks oli väljapoolt Eestit. Seega meie oma konkurents hakkab üha rohkem ilmet võtma. Kahjuks Iti seekord oma raske vigastuse tõttu veel osaleda ei saanud, millest oli väga, väga kahju. Itil jäi ära võimalus oma eelmise aasta tiitlit kaitsta.
 
Mi-Mi jaoks oli see võistlus teistmoodi ka sellepärast, et neiul oli jooksukas ja ta vaeseke pidi taas olema viimane. Õnneks oli võimalus kohale minna mitu tundi hiljem kui võistlus algas.
 
Nägin ära ka mõned sooritused, käisime jalutamas ja peagi oli aeg platsile minna. 

 
Täna 2. koht (267p.)+ Res. CACIOB 🥈👏🍾Super Mi-Mi - sa oled ülimalt tubli koerake ❤❤❤ ja sinuga on suur nauding olla ringis, olen sinu üle väga uhke🥰 
 
Aastaga on toimunud suur hüpe. Kui eelmisel aastal olime 215 punktiga (III järk) 4. kohal, siis sellel aastal juba I järguga 2. kohal.

1. Suunatud toomine - 8p.
 
 
 
Ütlen ausalt, et ma tõesti ei tea, mis võis saatuslikuks saada, et lausa 2p. maha võeti. Kui, siis ainult ehk hantli veidi lõdva hoidmine.
 
2. Ruudu võte - 7,5p.
 
 
 
Mi - Mi elu ilusaim ruudu sooritus, kuid punkte nii vähe. Kui hiljem sain teada, et punkte võeti maha selle eest, et kui peatasin koera ruudus, siis oleksin pidanud ootama 3 sekundit enne kui annan lama käsu. Kuna minul oli kahe käsu vahe lühem, siis kohe miinus 2,5p. Olen sedasi teinud aastakümneid ja kunagi ei ole selle eest karistatud. Olen kogu aeg elanud teadmisega, et kaks käsku peavad olema kindlalt eristatavad, et ei tohi jätta muljet nagu oleks tegemist ühe käsuga. Olen tõsiselt nördinud sellise hindamise pärast, aga eks edaspidi oleme targemad.
 
3. Liikumiselt peatumised - 8,5p.
 
Liikumiselt peatumistega olen väga, väga rahul. Petusteks olid "seisa" ja "istu". Hiljem kuulsin, et koerast möödudes peab kindlalt järgmina 0,5m reeglite. Ehk möödusin koerast veidi lähemalt ja seepärast midagi punktidest kukkus ning veidi aeglane kõrvale tulek võis ka hinnet mõjutada.
 
4. Kõrvalkõnd - 8,5p.
 
Kõrvalkõnd Mi-Mi-l on väga ilus ja olen väga rahul saadud hindega. Punkte võis alandada jooksu osal ümberpöördel veidi minust eemaldumine, tagurpidi kõnnil pärast pööret ei võtnud paralleelset asendit ja ehk paaril korral põrkas vastu mind.
 
  
 
5 Kaugjuhtimine - 7,5p.
 
 
 
Videolt vaadates teeb Mi-Mi täiusliku soorituse, kuid kohtuniku meelest on asendi vahetused aeglased. Ja videolt on näha, et kõik asendid on ka kenasti püstised ja piisavalt krapsakad. Kuid kahjuks igal kohtunikul on oma nägemus võttest. Siiani oleme sellise soorituse eest saanud kiita, et koer on nii keskendunud ja teeb nii puhtalt.
 
6.  UWE - 9p.
 
 
 
No siin oli Mi - Mi taas super tubli.
 
7. Eseme äratundmine - 9p.
 
  
 
Nüüd olen küll üllatunud nii kõrge hinde üle. Mineku ja tuleku kiirused ei olnud ühesugused ja minuarust oli liiga kaua esemete juures (käis mitu korda võõra lõhnaga esemeid kontrollimas) . Kuid nüüd oli kohtunik meie sooritusega väga rahul.

8. Juurdekutsumine - 7,5p.
 
  
 
Selle võtte osas aga oli kohtunik rangem. Minu jaoks oli kehva viimasest asendist põhiasendisse tulek, tuli väga aeglaselt. Kuid kas selle eest lausa -2,5p.???
 
Minuarust peatused olid ilusad ja alguses oli ka kiirus päris korralik. 

Kui kohtunik andis tagasisidet, siis ta ütles, et ta vaatab eriti hoolega koera trajektoori, kas see on sirgjooneline või kaldub koer trajektoorist kõrvale. Seda ma kahjuk videolt ei saa aru, aga võib olla oli ka see madala hinde põhjus.

Püsivõtted olid kõige viimased. Jooksukaga koeri oli kolm ja seega saime kõik koos teha püsivõtted.

9. Püsiistumine - 10p.

10. Püsilamamine ja juurdetulek - 9,5p.
Taas veidi aeglustas lõpus juurdetulemist.

Ja tehtud ta saigi. Ilma nullideta nagu kõige suurem eesmärk oli ja I järguga, mis samuti oli suur eesmärk. Saime 2. koha - pole hullu, arenguruumi on veel ja harjutame oma vigasid hoolega.

Olin meeldivalt üllatunud kohtuniku (Uwe Wehner) kiidusõnade üle🥰 neid jätkus rohkesti. Ja kohtuniku viimased sõnad olid: "kohtume kindlasti järgmisel SK MM-l, ta juba ootab väga"❤☺❤ 


Palju õnne Reginale ja Viktoriale👏👏👏
 
Suured tänud soovin edasi anda ka võistluste korarldajale DogVActive klubile, kelle jaoks oli see esimene kord nii suurt võistlust korraldada ja kes said sellega super hästi hakkama. Samuti tahan anda edasi tänusõnad liikumisjuhile Jelena Brõljovale, kes oli ka väga suurepärane ja tegi liikumisjuhi debüüdi täna👏
🙏
Täname Mi-Mi-ga ka tohutu kingikoti eest, see oli ikka väga rikkalik ja meeles oli peetud nii kahe- kui ka neljajalgset😮🙏 





No comments:

Post a Comment