Saturday, May 13, 2017

LAUPÄEV, 14. MAI 2017

KAUNIS KEVADPÄEV KEILAS - SK KEILA KARIKAS - meenutusi Iti võistlusest
 
Imeilus kevadpäev, mis meie jaoks oli imeline igas mõttes. Hommikul, võistlustele sõites, helises telefon ja teatati, et mind ootab emadepäeva lillekimp. Leppisime kokku, et see tuuakse ära kella 4 ja 5 vahel. 

Keilasse kohale jõudes olid platsil veel SK2 võistlejad. Ajagraafik läks küll veidi üle, kuid ilus ilm kompenseeris kõik.

Üllatuseks oli, et vaatamata kataloogi avaldamisele, toimus kohapeal järjekorra loosimine (tavaliselt SK võistlutel seda ei tehta). Iti sai esimese numbri ja Rika oma klassis viienda numbri.


Kohtunikuks oli Veronika Varsani Saksamaalt, kellest jäi mulle väga positiivne mulje. Temast õhkus platsil soojust ja positiivsust nii palju, et see tegi ka enda olemise palju enesekindlamaks.


Võistlused algasid püsivõtetega kahes grupis. Iti oli esimeses rühmas, kus oli 3 koera ning Rika teises rühmas, kus oli 4 koera.

Alustame oma memuaare Iti sooritustega, oli tema ju ka võistluspäeva esimene SK3 klassi võistleja.

Püsiistumine - 10p. 


 
Püsilamamine - 9p.
Lamama läks neiu teisest käsust, sest jäi midagi vaatama, kõrvad ludus ja kuidagi kivistunud, mis tähendas, et ta ei näinud ega kuulnud mind üldse. Seekord ta ei lasknud ennast häirida liikumisjuhist, kuid mis tema tähelepanu köitis – on arusaamatu.



Fotod: Tanya Tuuni (Sobaki.ee)

Iti individuaalsooritused.

3. Uwe – 10p.
Seisa peatus. Olin juba koera saatnud ringile, kui järsku ehmatasin, et aga mis peatus üldse on – õnneks kuskil mälusopis kumas, et vist „seisa”. Iti poolt tõesti ilus sooritus.

 

 

 Fotod: Karina Saarestik

Foto: Mihkel Rikas

Kaks viimast fotot on Iti stiilinäited tõkke ületamisel.

4. Z skeem – 9p.
Tegi ära kõik peatused (seisa – istu – lama). Peatused olid ilusad ja otse, kuid soovida jättis veidi kõrvalkõnd ja seda just kahest esimesest asendist kaasa tulemine – ei olnud kohe kontaktis.

5. Ruutu saatmine – 9p.
Väga ilus edasi jooksmine, sirgjooneline ja ilus peatus ringi keskel. Kiire minek ruutu, ilus peatus ja ilus lamama minek. Punkti kaotasime veidi enne lõppu kõrvalkõnnil toimunud imeliku peatuse eest. Platsil siblisid inimesed ümberringi ja Iti jäi midagi hetkeliselt vaatama ja justkui seisatas ning jäi veidi minust maha.

6. Kaugjuhtimine – 7,5p.
Imeilus sooritus, kuid taas lõpus jäi passima asendite näitajat, kes millegipärast keerutas asendite näitamise kolmnurka käes ja sedasi ei pannud Iti tähele minu käsklust ning tuli anda topeltkäsk.

7. Eseme äratundmine – 10p.
Ilus sooritus. Läks ilusas tempos, nuusutas üle kõik esemed, s.t. et läks korra õigest üle, kuid siis tuli pöördus ja võttis õige.

8. Juurdekutsumine – 10p.
Superilus sooritus.

9. Suunatud toomine – 10p.
Asend märgis oleks võinud olla parem, oli väga viltu. Võib olla oleksin pidanud olema kannatlikum ja andma peatumise käsu hetk hiljem.


Foto: Karina Saarestik

10. Kõrvalkõnd - 9p.
Vau, selliseid punkte pole ma kunagi ühegi koeraga varem saanud. Meie suur töö on kandnud vilja. Olen tänulik kohtunikule, kes ütles, mis tema meelst võiks paremini olla. Nimelt aeglasel kõnnil oli tahtnud veidi ette tulla. 


Foto: Karina Saarestik

Lõpptulemuseks 298p. ja 1.koht.


Foto: Mihkel Rikas





Iti soorituste VIDEO

Iti oli täna väga, väga tubli. Plats oli võõras, ilm oli palav, kuid mu väike silmarõõm suutis olla lõpuni erk ja löögivalmis.

Iti tähelepanu hajutas aga haige jalaga platsil liipav Sveta, kes tundus talle kole kahtlasena. Selle asjaolu fikseeris neiu kohe, kui platsile tuli ja uskumatu, kui valvas on koera meel - ta jälgis Svetat silmanurgast kogu aeg ja tänu sellele ta mitmel korral kaotas kontakti minuga, mis tingis ka lisakäsud.Enda südant jäi kriipima veel paar asjaolu: et võtete vahel ma ei suutnud Itit hoida pidevalt täiskontrolli all. Liikusime võttest võttesse nii, et võis ringi vahtida. Samuti ei hoidnud ta nõutud kontakti kõigi võtete algpunktis (suunatud toomine ja ehk veel mõni). Seega ees seisab veel palju tööd. Kuid mõne päeva puhkust on neiu siiski välja teeninud.

No comments:

Post a Comment