Saturday, May 13, 2017

LAUPÄEV, 14. MAI 2017

KAUNIS KEVADPÄEV KEILAS - SK KEILA KARIKAS - meenutusi Rika võistlusest

Rika on oma aktiivse sportlasekarjääri lõpetanud, kuid nähes, kuidas ta nii SKd kui ka AGd jumaldab, kuidas ta võistlusplatsil teisi koeri nähes pöördesse läheb, siis ei luba mu süda teda veel päris pensionipõlve nautima jätta. Ja niimoodi õnnestus ka Rikal osaleda Keila Karikal, kust ta on palju aastaid järjest võidu koju toonud.


Püsiistumine - 10p.

Püsilamamine - 9p.

Rika läks lamama teisena, esimene oli Gitta. Meil on Egega ühesugused käsud ja suur tõenäosus oli, et Rika võib kuulata tema käsku, kuid Rika oli täna super tubli ja ei läinud võõrast käsust lamama. Rika lamas ilusti, kuid võpatas, kui esimest koera kutsuti kõrvale ja sealt see üks punkt.

Rika individuaalsooritused.

3. Uwe – 10p.

Superilus sooritus Rika poolt. Hantli haaramine oli väga hirmus, ta kuidagi kaelaga lausa väänas mööda maad ja seejärel oli tal jube raske tulla hüppele, kuid ta tegi seda. Mu kallis vanake. Kohtunik käskis õhtul kindlasti Rika kaela masseerida.


Foto: Karina Saarestik


Foto: Mihkel Rikas

4. Z skeem – 8,5p.

Tegi ära kõik peatused (seisa – istu – lama). Peatused olid ilusad otse, kuid soovida jättis kõrvalkõnd ja kindlasti lõpu põhiasend.


Foto: Tanua Tuuni (Sobaki.ee)


5. Ruutu saatmine – 8p.

Lisa juhtimiskäsk ringi saatmisel, läks veidi paremale ja jäi ühe käpaga välja. Muus osas imeilus sooritus.




Fotod: Karina Saarestik

6. Kaugjuhtimine – 8p.
Rika hetke võimete kohta väga ilus sooritus.


Foto: Tanya Tuuni (Sobaki.ee)

7. Eseme äratundmine – 9p.

Ilus sooritus. Lõpus, põhiasendis veidi vist korrigeeris eset.


8. Juurdekutsumine – 10p.
Superilus sooritus.

9. Suunatud toomine – 9p.
Väga ilus sooritus, lõpuasend taas viltu ja vist taas kohendas hantlit suus.


Foto: Karina Saarestik


10. Kõrvalkõnd - 5p.

Kohtunik laias laastus oli sooritusega rahul, kuid põhiasendid olid kõik sellised, et jätsid mulje nagu oleks koeral valu, kui ta istub. Ma ei tahaks uskuda, et see nii on, sest kaugjuhtimisel võttis ilusad istu asendid ning ka Z skeemis, tal lihtsalt on ebameeldiv ja ehk ka raske kõnni pealt kiiresti istuda.




Fotod: Karina Saarestik



Lõpptulemuseks 276,5p. ja 2.koht.


Foto: Mihkel Rikas

 

Rikaga jäin väga, väga rahule, ta tegi oma vanuse ja tervise kohta väga ilusad sooritused ja nendest piisas, et viiele teisele koerale silmad ette teha. Seekord pidi Rika alla vanduma oma väikesele õle, kuid ega see on ka loomulik - tähtis, et peavõit ikka oma koju tuli.

No comments:

Post a Comment