Saturday, March 24, 2018

LAUPÄEV, 24. MÄRTS 2018

TAKO SK KARIKAS II ehk veidi vallatusi SK platsil

Täna meie neiu meeleolu oli hoopis midagi muud kui nädala tagasi. Väike häälitsemine enne võistlust väljaspool platsi andis märku, et neiu on veidi stressis, kuigi teatud rahunemisharjutusi tehes oli Iti igati stressivaba. Seega ei osanudki arvata, et platsil tekib veidi probleeme kõrvakuulmisega ja sellega, et me teeme koostööd.

Võistlused algasid püsivõtetega, kus istumise ajal vahtis Iti liiga ringi jättes kohtunikule veidi rahutu  mulje. Püsilamamisega aga saime kenasti hakkama ja ka juurdekutsumisega polnud probleeme. Olin väga rahul sellega, et Iti sai kenasti hakkama liikumisjuhi liikumisega koerte taga. Kõrvad küll veidi läksid tahapoole, kuid üritas siiski kontaktis olla.

1. Püsiistumine - 9,5p.
2. Püsilamamine ja juurdetulek - 10p.

Järgmisena tegid kõik osalejad UWE võtte järjest.

3. UWE - 10p.
Platsile minnes suutis Iti ennast koheselt ümber lülitada ja sai kenasti harjutusega hakkama. veidi jättis, minu silmale, soovida peatumise asend, milleks oli istu. Istus neiu küll mitte sobilikult ühele noorele neiule, oli nagu harali tiibadega märg vares aga istus ja tegi seda kiiresti. Muus osas ei saa aga teha ühtegi etteheidet.

Edasi tulid kõik ülejäänud 7 võtet järjest.

4. Z skeem - 8,5p.
Vot siin algasidki meie  vimkad. Kõrvalkõnd minu silmale oli alla igasugu arvestust ja asendid kõik VILTUSED!!! No mida, mida? Asendid on olnud Itil viimasel ajal väga ilusad, kuid nüüd oli küll kuri karjas.

5. Juurdekutsumine - 9,5p.
Stardis püsisime ilusti ja kenasti alustasime peale esimest kutsumist. ilus seisa peatus. Kui nüüd aga LJ ütles "käsk", siis neiu otsustas oma puusanõksu teha. See asi mulle kohe üldse ei meeldinud. Kuid õnneks see oli ka ainus viga. Kiirus ja peatused väga ilusad.

6. Ruudu võte - 9,5p.
Kõik imeilus kuni selleni, kui kutsusin ta kõrvale. No kuhu meil nüüd nii kiire hakkas??? Kihutas teine  minust pea pool koera ettepoole ja teeb enda arvates uhkelt kõrvalkõndi. Ise nii õnnelik!

7. Kaugjuhtimine - 8p.
No nüüd hakkas ka minul karikas täis saama. Mis tähendab, et võtte ajal on kõrvad lukus? Esimene asendivahetus oli lamamisest seisma tõusmine ja neiu vaatab mind nagu kummitust - mida sa tahad, et ma teen? No teine, veidi resoluutsem käsk päästis olukorra ja kuna ülejäänud võte oli tõesti perfektne, sisi õnneks kaotasime vaid 2 punkti. Vaatamata sellele, et kõrvad petsid neiut, olin ülimalt õnnelik, et ülejäänud asendivahetused olid tõesti klass omaette.

8. Eseme äratundmine - 10p.
Vau - selle üle oli mul no nii hea meel, et oleks tahtnud kohe joosta koerakese juurde ise ja kallistada teda, kuid pidin ennast vaos hoidma ja ootama, kui võte lõppeb. Imeilus sooritus, loodame, et selliseid jätkub veel palju, palju.

9. Kõrvalkõnd - 8,5p.
Ausalt öelda, siis jäin Iti tööga päris rahule, s.t., et kordagi ma ei näinud, et ta oleks tahtnud ette kippuda. Jah olevat olnud veidi peaga üles alla vahtimist, kuid see oli ka kõik. Tagurpidi kõnd oli täna väga ilus.

10. Suunatud toomine - 10p.
Oi siin sai nalja. Liikumisjuht arvas, et kõrvalkõnd oli viimane võte ja lahkus platsilt ning meie ootame ja ootame stardis ja ei saa aru, mis viga. No lõpuks taipas kohtunik teda kutsuda ja võte sai kenasti tehtud ja veel nii ilusti, et lausa maksimumpunktid. Iti oli tõesti tubli. 

Ei, ei - mul ei ole ühtegi etteheidet liikumisjuhile. Ka tema on inimene ja m e inimesed eksime üsna sageli. Kuid mind ajas see seik nii naerma, et kartsin kas Iti ikka saab aru, milles asi, et ei lähe ka ulakaks!

Ja niimoodi me lõpusirgele jõudsime. Nüüd jäi õhku küsimus, et miks Iti täna selliseid vigu tegi? Sageli inimesed arvavad, et koduplatsil võistlemine on koera jaoks lihtne, kuid vägisi kipun jõudma teisele arvamusele. Kuna selles hallis teeme ka agilityt, kus Iti saab ennast täiega välja elada, sisi kardan, et väike mõjutus sellest saab oma rolli täita. Kuid võta kinni!

Tulemuseks 298p. ja klassivõit. No mida sa siin siis enam torised. Nüüd tuleb vaid ennast käsile võtta ja tekkinud probleemidega tõsist tööd teha, sest MM ei ole enam mägede taga ja neiu peab aru saama, et võistlusplatsil trikke ei tehta.







Palju õnne ka Reginale ja Ingale, kes tegid täna samuti väga ilusaid sooritusi, mida  kroonisid ilusad esimesed järgud.


 

No comments:

Post a Comment