Sunday, March 31, 2019

PÜHAPÄEV, 31. MÄRTS 2019

SOOME ESINDUSMEESKONNA KVALIFIKATSIOONIVÕISTLUSTE TEINE PÄEV

No nii, täna on siis võimalus uueks katseks. Võistluspäev algas taas 8.30 registreerimisega, millele järgnes 0 koera etteaste ning järjekorranumbrite loosimine. Täna olid loosinumbrid kirjutatud mandariinidele. Meie järjekorranumbriks tuli täna 19, mis tähendas, et oleme eelviimased ja mis tähendas samuti ka päris pikka ootamist.

Täna olid kohtunikeks Kaisa Lähdesmäki ja Pernilla Tallberg.

Võõras kohas võisteldes ei pruugi alati kõigest päris hästi aru saada ja nii juhtus ka minuga. Kuskil ei olnud kirjas, millal toimuvad püsivõtted ja kuna eelmisel päeval olid need lõpus, siis  millegipärast arvasin, et nii on ka täna. Viisin koera autosse ära, et tulla rahulikult vaatama teiste sooritusi. Istun ja vaatan, et  miks esimene võistleja tuleb valel platsile, ta peaks minema teisele platsile, kus hindab Pernilla Tallberg. Ja siis näen, et ei tule mitte ainult esimene võistleja vaid neid tuleb rohkem ja nüüd sain aru, et tänane päev algab püsivõtetega. Hetkeks tekitas see minus väikese ärevuse, kuid kuna olin eelviimane, siis oli veel piisavalt aega minna koera järele.

Püsivõetetel oli Iti veidi ärevil ja kõige paremini need ei õnnestunud. Koerad olid seljaga pealtvaatajate poole ning pidevalt selja taga uksed paukusid. Oli näha, et mingi asi Itit häiris, kuid tehtud need said.

Järgnesid mitu pikka tundi enne kui uuesti platsile saime. Kuna eile oli Iti väga vales meeleolus, siis täna püüdsin jälgida, mida ja kuidas teha, et koera meeleolu oleks just sobiv.

Lõpuks pääsesime platsile ja juba platsile sisenedes nägin, et täna on mul kaasas hoopis teine koer - keskendunud, kontaktne ja väga heas meeleolus. Esimene võte oli juurdekutsumine ja see algas platsi tagumisest otsast, mis tähendas üle platsi liikumist. Saime suurepäraselt hakkama.

Esimese ringis hindas Pernilla Tallberg.

1. Juurdekutsumine - 8,5p.
Kohtuniku märkus: seismine oleks võinud olla veel parem ning lõpus väike tempomuutus.



2. Suunatud toomine - 8p.
kohtuniku märkused: veidi madal asend märgis, väike tempo muutus koerajuhi lähedale jõudes.



3. Eseme äratundmine - 9p.
Kohtuniku märkused: väike tempomuutus tagasitulekul, väga hea töö esemete juures.


4. Kaugjuhtimine - 9p.
Kohtuniku märkused: seisa - istu asendivahetuses väike ette nihkumine, seisa asendid võiksid olla rühikamad.



5. UWE - 10p.
Kohtuniku märkus: suurepärane!



Sellega meie esimene ring lõppes ja liikusime teise ringi. Iti oli endiselt väga tubli ja väga heas meeleolus.

Teises ringis hindas Kaisa Lähdesmäki.

6. Suunatud edasi saatmine - 9,5p.
Kohtuniku märkused: Hea minek ja hea peatumine ringis. Hea jooks ruutu, stop ja lamama minek. Veidi võpatas mingi kolina peale, mis tagant tuli kuskilt. Ilus juurdetulek, veidi võiks paremini keskenduda kõrvalkõnnile.
Täna oli ruudu  võte paras väljakutse, sest oli diagonaali platsil. Selline ruudu asetus sai väga paljudele saatuslikuks.
 


7. Kõrvalkõnd - 9p.
Kohtuniku märkused: aeglasel kõnnil koera pepu läks korra minu taha. Head pöörded kohapeal. Joostes pöördel vasakule tegi koer veidi suure kaare. Tagurdamisel astus koerale käpa peale.
Ka see võte oli paljudele suureks komistuskiviks, sest ka kõrvalkõnd algas diagonaalis üle platsi. Väga paljud keerasid esimesel pöördel ennast paralleelseks platsiga ja see maksis neile ka punktikaotusi. 



8. Z skeem - 9,5p.
Kohtuniku märkused: ilus lamama minek, kiire istu, kuid aimatavalt viltu, suurepärane seisa.
K Z skeem oli diagonaalis platsil.No veidi harjumatu oli, aga saime hakkama.



Sellega meie võistlus lõppes. olin täna oma väikese sõbraga ikka väga, väga rahul - vot sellise koeraga on super tunne platsil olla - sa võid 100% temale loota ja tema usaldab sind täielikult. 

Kuid pinget jätkus viimaste hetkedeni, sest peale meid tuli veel kaks koera ja kui nende sooritused olid tehtud, siis selgus, et me Itiga olime selle võistluse võitnud 289,5 punktiga. Seda poleks ma küll julgenud loota, kuid me tegime seda. Aitäh väike sõber, et aitasid tõestada milleks me suutelised oleme.



 

No comments:

Post a Comment