Saturday, March 30, 2019

LAUPÄEV, 30. MÄRTS 2019

SOOME ESINDUSMEESKONNA KVALIFIKATSIOONIVÕISTLUSTE ESIMENE PÄEV

Juba pikemat aega mõtisklesin ja otsisin võimalust, et osaleda kuskil kahepäevastel SK võistlustel ja siis sattus kalendris ette soomlaste kvalifikatsioonivõistluste Vantaa etapp. No suurepärane võimalus panna proovile meie oskused kahel järjestikusel päeval.

Läksime Soome juba kaks nädalat varem, et veidi ka kohapeal trenni teha. Seekord oli mul super trennikaaslaste seltskond: Oili Huotari, Christelle Florenson ja Christa Enqvist ja trenni sai tehtud mitmetes eri paikades. Kuna tavaliselt teen trenni üksinda, siis nüüd avanes suurepärane võimalus saada tagasisidet meie vigade osas ning seejärel häid nõuandeid vigade parandamiseks. 

No ja nüüd oli aeg vaadata, kas trenni tegemisest ka kasu oli!

Laupäev oli esimene võistluspäev, mis algas üsna varakult, 8.30 pidi hiljemalt kohal olema. Seejärel toimus stardijärjekorra loosimine, stardinumbrid olid kirjutatud banaanile. Minul valikuvõimalust ei olnud, sest olin viimane, kes välja kutsuti, kuid viimasel banaanil oli ilus number - 6, seega üsna kiiresti saab platsile.

Võistlused algasid 10.00 ja toimusid kahel platsil. Kohtunikeks olid Carina Savander Ranne ja Pirkko Belloui.

Võtted esimesel platsil ja kohtunikuks Pirkko Belloui:

Enne võistlust tundus, et Iti on kenasti keskendunud ja kontaktis, kuid kui saime platsile, siis sain aru, et koer on täiesti ära vahetatud - täielikult lasi ennast millestki häirida. Eks paistab, mis saab!

1. Suunatud toomine - 8p.
Soomes on sellise taseme võistlustel kohtunikul sekretär, kes paneb kõik kohtuniku märkused kirja hinnetelehele. Päris hea variant, sest siis saad ka otsese tagasiside kohtunikult. Seekord oli kirjas - ennetamine märgis, aeglane tagasitulek ja rahutus lõpus.

Ise ma ei olnud rahul märgis peatumisega, minuarust veidi ennetas. Ja tõepoolest, kui LJ andis käsu, siis käis paras nõks koerast läbi. Tagasituleku kiirus aimatavalt oli ehk aeglasem, kuid ühtlane ja rahutus lõpus (ise ma seda ei näinud) seisnes selles, et kui võtsin hantli, siis tatasa korra ühe käpakesega.



2. Kõrvalkõnd - 6,5p.

No siin pole mõtet üldse kommenteeridagi, sest see oli täielik katastroof ja kaos. Nii halba kõrvalkõndi ma ei mäletagi, mul oli tükk tegemist, et koera üldse endaga kaasa saada, kontakt kadus pidevalt. Tagurpidi kõnd oli alguses täiesti küljega, mida pole kunagi varem olnud. Kõik see näitas, et koera meeleolu oli täiesti null. Kohtunikul oli ka nii palju märkuseid, et ei tahtnud paberil ettenähtud lahtrisse äragi mahtuda: algus ebamäärane, põhiasendid viltused, aeglane ümberpööre koera poolt, - oi ja veel mitmeid vigu, mida ma kahjuks sekretäri halva käekirja tõttu ei loe välja. Ime, et veel nii palju punkte saime!!!



3. Kaugjuhtimine - 9p.

Siin läks aimatavalt viltu ja seismise istuma minek aeglane - kohtuniku märkused. Kuid ise jäin selle sooritusega küll rahule, arvestades kui hirmus oli kõrvalkõnd.



4. Juurdekutsumine - 10p.

Vot nüüd tuli üllatus - neiu tegi täiusliku soorituse! Ja kohtunik lasi hinnetelehele joonistada naerva emotikoni.

Sellega sai võtted esimesel platsil läbi ja siirdusime teisele platsile, kus kohtunikus Carina Savander-Ranne.

Pidime veidi ootama vahekoridoris enne kui saime platsile ja oi kui stressis Iti neiu oli, raske oli saada teda rahunema ja keskenduma, kuid midagi ei olnud teha ja nii me platsile ka läksime.



5. Suunatud edasi saatmine - 8p. 

Ise ma ei pannud tähele, kuid pärast nägin videolt ja ka kohtuniku märkustes oli kirjas, et ennetas alguses minu käsku. Samuti ennetas veidi ringis peatumist, s.t., et hakkas kiirust vähendama ja valmistuma peatumiseks. Ruutu minek oli ilus, kuid kui olin andnud peatumiskäsu, siis käis väike hirm läbi, et kas ikka on ruudus see, kuid andsin ikkagi lamamiskäsu. ja kus nüüd hakkas proua kohtunikul kiire - jooksuga läks ta vaatama, kas koer ikka on ruudus see - aga oli. Võtte lõpuosa kulges viperusteta.



6. Z skeem - 7p.

Nagu ka kõrvalkõnnis nii ka siin - kõrvalkõnd oli alla igasugu arvestust. Lama ja seisa asendid oli korras, kuid istumisel jäi veidi viltu.
Kohtuniku märkustest aga lugesin, et liigun liiga lähedalt koonustele ja ei jäta koerale piisavalt ruumi ja mõlemad pöörded ei olnud kohtunikule meeltmööda.



7. Eseme äratundmine - 7p.

Kohtuniku märkus oli järgmine - koer töötab esemete juures sedasi, et tahab esemeid puudutada, kuid ei võta maast ülesse.



8. UWE - 9p.

Siin tegi Iti päris ilusa töö, kuid punkt läks maha selle eest, et oli ennetanud aimatavalt petumist.



Ja tehtud need individuaalvõtted saidki, kuid kahjuks tegi tänane sooritus üsna murelikuks, sest Itikene ei olnud päris tema ise. 


Jäänud olid veel püsivõtted, kus ka kõige paremini ei läinud. Iti oli väga rahutu ja kahjuks ei ole neid punkte ka hinnetelehel ning seepärast ma täpselt ei teagi, mis punktid ta sai.

Lõpptulemusna venitasime ikka I järgu välja tulemusega 265,5p. ning 9. koha.

Koduteel hakkasin mõtisklema, et mis võis selle kõige põhjuseks olla ja jõudsin järeldusele, et tegelikult ma ei järginud neid rituaale, mida ma oleks pidanud tegema ja tundub, et see kõik maksis kätte. Vaatame, mida toob homne päev, teen kõik siis nii nagu mul tavaliselt kombeks on.




 

No comments:

Post a Comment