Tuesday, July 5, 2022

REEDE, 24. JUUNI 2022

Sõnakuulelikkuse MM 2022
Vilhelmsborg
Denmark 
Minu sünnipäev - teine võistluspäev

Öö möödus väga rahuliku unega ja hommikul ärgates tundsin ennast värskena ja ei mingeid liblikaid kõhus. Tegime oma hommikused rutiinid ja seejärel veel väike puhkus, sest meie etteaste pidi olema alles kuskil kella kolme paiku. Plaan oli minna sedasi, et jõuaks veel veidi mõnda asja meelde tuletada, vaadata veidi teiste sooritusi ja et jääks piisavalt aega keskendumiseks.

Kuna oli minu sünnipäev, siis algas päev kohe kõnede ja sõnumitega. Lõpuks otsustasin, et eiran kõike ja ei vasta ega vaata milellegi ega vaata midagi enne kui kõik on läbi.

Võistluspaika jõudsime veidi enne lõunapausi ja seega oli võimalus ka teiste sooritusi veidi vaadata. Lõunapausi ajal tegime Itiga väikeses hallis veidi trenni, Karin ja Jüri aitasid meid. See väike trenn sujus imeilusti ja olin väga, väga rahul Iti meeleoluga.

Nüüd jäi veel aega veidi teisi vaadata. Tegin ka väikese sisseostu - Mi-le imearmas jahutusvest (polnud sellist disaini varem näinudki).

Ringi jalutades kohtusime Carina Savander Rannega, kes küsis: "Saako sulle laulaa tänään?", mille peale vastasin, et"kyllä mutta vasta kispjen jälkeen". No see oli küll meeldiv üllatus, et Carina teadis minu sünnipäevast.

Kui platsile läks koer nr.35 (meie nr.45), siis läksime Itiga, et hakata valmistuma ja keskenduma oma etteasteks. Arvasin, et need 9 koera läheb kiiresti, kuid siis selgus, et pärast koera nr.44 tehakse veel üks paus. seega meie ettevalmistus aeg kujunes üsna pikaks. Kuid ilm oli ilus ja lebasime halli kõrval murul suure puu varjus, mis pakkus lõõmava päikese eest mõnusat varju ning keskendusime. Meie ettevalmistus aeg kujunes lausa 1,5h pikkuseks.


Ja saabuski aeg hakata minema võistlusplatsi poole, kus saime veel mõne minuti oodata vahehallis. Nagu pildilt näha olime suurepärases meeleolus ja kenasti rahunenud ning selliste tunnetega oli väga hea ringi minna.

Esimeses ringis olid järgmised võtted: 

  • kõrvalkõnd
  • liikumiselt peatumised
  • suunatud toomine
  • eseme äratundmine

Ja veel, need olid esimesed MM võistlused uute reeglite järgi.

Mõlemas ringis hindas kaks kohtunikku, sellepärast ka hinded murruna.

1. Kõrvalkõnd - 5/6p.

Tuleb tunnistada, et see jättis soovida (ei ole see meie kõige parem võte). Olen väga tänulik Itikesele, kes suutis selle pika skeemi vastu pidada ja et me ei saanud MM-l 0 punkti kõrvalkõnni eest. kuna MM-i hindamine on väga range, siis tundub, et midagi ikkagi selles kõrvalkõnnis oli sellist, mille eest ikka tasus punkte anda.

2. Liikumiselt peatumised - 7,5/7p.

See võte oli uute reeglite järgi ja see oli kombineeritud kõrvalkõnniga. Seisa asend oli veidi viltune, kuid muus osas väga hea sooritus. 

Hiljem ütlesid inimesed, et minu käed ei liigu kõrvalkõnni ajal päris normaalselt, ehk siis selle eest on võetud ka 1,5-2p. maha (vot, kus lops - kui nii, siis olen ise Iti kõrvalkõnni ära rikkunud).

3. Suunatud toomine - 8,5/8,5p.

No selliste hinnetega võib juba rahule jääda. See võte oli ka uute reeglite järgi ja Iti sai sellega suurepäraselt hakkama. Tuua oli tarvis parem hantel, mis ei valmistanud mingeid probleeme, sest iti jooksis kenasti keskmise hantli suunas.

4. Esemed - 9/8p.

No aina paremaks läheb. Imeline sooritus Iti poolt. Ta läks ja praktiliselt kohe haaras õige. Õige ese oli imeliselt tähistatud - eseme ots oli Taani lipuvärvides.

Ja nii meie esimene ring läbi saigi ja siirdusime kõrval ringi. Teises ringis olid järgmised võtted:

  • ruut
  • juurdekutsumine
  • UWE
  • kaugjuhtimine

5. Ruudu võte - 8/8p.

Imeilus sooritus minu jaoks. Maha võeti aga selle eest, et veidi enne ringi hakkas hüplema ja ruudus olevat aimatavalt ennetanud peatumist, s.t., et võttis aimatavalt enne ringi hoo maha.

6. Juurdekutsumine - 8,5/8p.

Ei oskagi arvata, mille eest punkte maha võeti, kuid minu jaoks taas supersooritus. Ehk Iti asendid olid kohtunike jaoks veidi madalad?

7. UWE - 9/9,5p.

SUPER ITI, SUPER!!!!!!! Tahaks õnnest lausa nutta😂

8. Kaugjuhtimine - 8/7,5p.

Ei midagi hullu, armas Iti tegi, mida suutis. Nagu ikka seismisest istuma minnes tuleb väike ettepoole nihkumine. Kuid pole hullu - peaasi, et kõik on nüüd läbi.

Oi milline kergendus, kõik on nüüd möödas ja enesetunne on super.  

Mõne aja pärast saime teada, et olime suutnud oma soorituste eest kokku saada 257 punkti, mis tähendab ju lausa I järku!!!😮 No nüüd olin küll seitsmendas taevas, sest see oli meie üks eesmärkidest MM-le sõites - saada kvalifikatsioonivõistlustel I järk - ja selle me ka saime.

Iti võistlusvideo leiab SIIT

Suured tänud kõigile, kes selle tulemuse saavutamiseks kaasa aitasid, erilised tänud abikaasa Jürile, kes on meid sellel teekonnal paljutoetanud ja aidanud.

Ja erilised tänud minu väikesele sõstrasilmale, kes on maailma parim ja armsaim olevus💖

Päeva lõppedes selgus, et 60-st osalenud koerast jõudsime 12-le kohale, kas see tagab ka finaal koha? See selgub alles homme õhtul.

Kuid vaatamata kõigele olin oma väikese karvakera üle väga uhke ja üliõnnelik, Iti on ikka imearmas sõbrake💓




 Võistluspäev lõppes selle päeva lõputseremooniaga. 

Tänase päeva kolm parimat olid Michelle Holmlund Rootsist (1. koht), Christa Enqvist - Pukkila Soomest (2. koht) ja Satu Virtanen Norrast (3. koht).

Ka Regina ja Pepsi osalesid täna ja nende tulemuseks oli 44. koht tulemusega 203,75 punkti.

Lõputseremoonial sain tänase päeva teise super toreda üllatuse. Päeval, kui kohtusime Carina Savander Rannega ja ta tahtsi mulle laulda sünnipäeva laulu, siis palusin seda teha pärast võistlust. Loomulikult pidasin seda vestlust naljaks, kuid vahel muutuvad ka naljad tõsieluks. Lõputseremoonial hakkas Carina äkki rääkima midagi ja millestki, mis teritas minu kõrva ja ikka ma veel ei adunud, mis tal plaanis on. Ja järsku ütleb ta terve saali ees: "täna on meie seas üks sünnipäevalaps, kellele ma tahan õnne soovida ühe ilusa lauluga". Ja siis kõlab minu nimi. Carina on sõnapidaja ja nüüd laulis ta terve saalitäie rahva ees mulle imeilusa laulu soome keeles (viis keegi eestlane ja sõnad keegi soomlane). See laul tuli Carinal kogu südamest ja oli imekaunis💓Igatahes minul tahtis pisar silma tulla, see oli nii südant soojendav ja hinge liigutav💖Suured tänud Carinale selle imekauni laulu ja maitsva kommikarbi eest, see kõik oli imearmas kingitus, mida ma ei ole elus kunagi varem kogenud💓🙏



 


 
 











Pärast tseremooniat läksime koju, paar kiiret võileiba ja siis ootas meid ees tänase päeva järgmine üllatus.Täna õhtul oli meil kokku lepitud kohtumine Iti poja Saxo omanikuga Morten Juhl Hanseniga. Olin seda hetke oodanud juba mitu aastat, sest kuidagi ei olnud varem õnnestunud pärast Saxo (Fa) loovutamist, temaga kohtuda. Ja nüüd, pea 2,5 aastat hiljem see õnnestus🙏

Sõita oli oma 70km, kuid kui juba kord oleme Taanis, siis oleks patt jätta selline juhus kasutamata. 2,5 aastat ootamist sai kroonitud. Nii tore oli näha minu silmis endist väikest FA poissi, kellest on sirgunud ilus kena noormees.

Kohale jõudes olid koerad veidi ujedad ja hoidsid distantsi, kuid mõne aja pärast said Saxo ja Mi väga hea klapi ning mängisid imeilusti. Küll tahaks teada Iti mõtteid - kas ta sai aru, et see on tema pojake😄

 







Tänane päev oli minu elu üks ilusamaid päevi. Selliseid kingitusi ei saa igal sünnipäeval💓

Koju jõudsime alles üheteistkümne aegu ja ega siis omavahel ka saanud jätta sünnipäeva tähistamata. Tegime väikesed dzinnid ja meenutasime tänast imelist päeva. 




No comments:

Post a Comment