Sunday, January 29, 2023

LAUPÄEV, 28. JAANUAR 2023

 Sõnakuulelikkuse hooaja avamine

Hooaja avalöök sai tehtud TAKO korraldatud SK võistlustel. Lootused olid suured, kuid kahjuks alati ei pruugi kõik minna nii nagu soovime. 

Tänane SK võistlus tõi meeldivaid ja ka mittemeeldivaid üllatusi🤔 Hommik algas sellega, et neiu Mi-Mi üllatas mind jooksuaja algusega😮, mis tähendas, et meie järjekord ei ole enam kataloogi järgi vaid sattusime hoopis viimasteks. Pole Mi-Mi varem jooksuaja võistelnud ja seega sai see meile parajaks väljakutseks. No see selleks.
 
Platsile minnes arvas neiu, et tegemist on agility võistlustega ja käitus vastavalt sellele, kuid platsile jõudes oli neiu üllatus suur, kui ei näinud platsil ühtegi agility tõket😊

Kohtunikuks oli Ralf Björklund Soomest.

Enesetunne oli suurepärane ja miski ei tõotanud, et midagi võiks viltu minna, kuid kahjuks siiski sai see juhtuda. Tegelikult oli Mi-Mi suurepärases meeleolus ja valmis igati koostööd tegema. Kuid kas tegin min a midagi valesti või oli põhjus mujal. Muidugi, mida ma tegelikult enne võistlusi ei tee on see, et ma ei küta mängimisega koera üles, kuid miks ma seekord seda tegin?

Lähemalt siis meie võistlusest.

1.-2. Kõrvalkõnd ja liikumiselt peatumised.

Kõrvalkõnd - 8,5p.

Liikumiselt peatumised 10p.

Nende võtetega olen ülimalt rahul. Minu rahuloluga on nõustunud ka kohtunik, sest hinded räägivad iseenda eest. Kõrvalkõnnil pean veel tegema pisilihvimisi nagu vasak pööre, ümberpöörd, kohapeal pöörded, liikumiselt pööre ja kohe peatumine.

 

3. UWE - 9p.

Olin veidi taas ettevaatlik selle võtte osas, sest eelmistel kordadel on meid ebaedu saatnud. Kuid sellel korral tegi Mi-Mi imelise soorituse, mille üle võib vaid uhkust tunda.

 

4. Juurdekustumine - 9p.

Kordan sama, mis eelmise võtte puhul ja ka see võte õnnestus seekord imeliselt. Olin nii õnnelik, et võistlus on alanud nii super hästi.


 

Kuid siis keeras õnn meile selja.

5. Eseme äratundmine - 0p.

Vot kus lops, sellist asja pole meil veel varem juhtunud, Mi-Mi on esemetega alati väga keskendunud olnud, veidi võis tagasituleku kiirusega joriseda. Ma ei otsi põhjuseid, kuid siiski võis mitmete asjade kokkulangemine sellise tulemuseni viia. Kõigepealt jooksukas, minu külmad käed, mis ei lasknud lõhnal korralikult kinnistuda ja muidugi esemete asetus. Reeglite järgi peavad esemed olema teineteisest vähemalt 20cm kaugusel, kuid meie võttes oli vahemaa esemete vahel ehk vaevalt 8-10cm ja ridade vahe oli veelgi väiksem.

 

6. Ruudu võte - 7p.

Ja taas vana viga - ei jookse niikaua, kui annan peatumise käsu, ennetab peatumist. Ja nii ka seekord - peatus ja keeras ringi enne ringi jõudmist. Lisakäsk ringi minekuks ja loomulikult punktide kaotus. Ülejäänud osas ideaalne sooritus.

 

7. Kaugjuhtimine - 5p.

On see meil nõrk võte, kuid sellist katastroofi pole kunagi olnud. MI-Mi oli väga ebakindel ja ei tea, kas mõjutasid need lapakud kahel pool koera?

 

8. Suunatud toomine - 8,5p.

Alustas Mi-Mi võtet imelised, jooksis täiesti sirgjooneliselt ja äkki muutis suunda ja jooksis parema hantli suunas. Sain aga kenasti pidama ja tuua oligi vaja parem hantel. kahju muidugi, et mingil põhjusel otsustas viltu joosta.

 

9.-10. Püsivused

Istumine - 10p.

Lamamine ja juurdekutsumine - 9p.

Peitu minnes jätsime koerad istuma ja tagasi tulles mõlemad null kerad lamasid. esimene mõte oli, et kas mina andsin koerale vale käsu, kuid ei, Mi-Mi oli tubli ja ei allunud provokatsioonile ning istus kenasti lõpuni.

Teises osas kaotasime punkti kindlasti lõpus juurdekutsumise kiiruse ja põhiasendi eest, mis arvatavasti oli aimatavalt viltu.

Lõpptulemuseks 238,5p.🤔 Seekord siis sedasi🤗  

Kuid vaatamata kõigele olen neiu meeleoluga väga rahul ja 70% ulatuses õnnestunud sooritusi annab ikkagi lootust, et olukord ei ole lootusetu♥️ Teeme trenni edasi, alla me ei anna🙃

No comments:

Post a Comment