Saturday, March 9, 2024

LAUPÄEV, 02. MÄRTS 2024

 Jätkuva hooga sõnakuulelikkuse lainetel

Seekord SK Vantaal

 02.-03. märtsil toimusid Soome sõnakuulelikkuse esindusmeeskonna kvalifikatsiooni võistlused Vantaal. Ja see on koht, kus osaleb palju koeri ja on võimalus ka väljapoolt minna osalema. Kuna Mi-Mi-ga on plaan ikka minna SK MM-le, sisi tahtsime ka proovida kahepäevaseid võistluseid.

Korraldaja HSKH - Hakunilan Seudun Koiraharrastajat ry.

No eks veidi probleeme oli ajakavaga, sest võistluspäev algas väga vara. Ja kuna sõita oli ööbimiskohast pea 30 minutit, siis äratus oli nendel päevadel ikka päris varakult.

07.15-08.00 toimus vet.kontroll ja registreerimine ning järjekorra numbri loosimine. 08.30 esines valge koer ja seejärel 09.00 algasid võistlused.

Täna tõmbasin välja järjekorra numbri 32, mis tähendas pikka ootamist. Kui nii, siis nii. Võib selline situatsioon ka MM-l ette tulla ja tuleb leida lahendus, kuidas koer erksana hoida. Käisime palju jalutamas, hoidsin aeg ajal ka sees puuris, et harjuks ka puuriga, mängisime jne.

Tänase päeva kohtunikud:  Birkko Belloui ja Pernilla Talberg. Võistlused toimusid kahes ringis paralleelselt. Ja tore oli see, et saime kohtunikelt ka tagaside soorituste kohta (see oli kirjalikult).

Esimene ring - kohtunik Birkko Belloui.

1. Juurdekutsumine - 8,5p.

Hea algus, istu asend veidi aeglane, lama asend ilus, lõpus oleks võinud olla aktiivsem põhiasendisse tulekul.

2. Kõrvalkõnd - 8p.

K: Põhiasend alustades otse ja hea. Ilusad sammud ette, taha ja kõrvale. Kõrvalkõnnil peatumistel 2x viltune asend, pea asend ei ole kogu aeg ühtleselt. Vahel üritab liiga otsa vaadata.

M: Ise näen, et teatud pööretel eemaldub liiga kaugele, ühel vasakpöördel ja kohe seisma jäämisel (oli täpselt ruudu vastas) ei saanud koer minust aru. Pea vajub aeg ajalt ette, ei hoia pidevalt ühtemoodi. Veidi vaatas ka eemal toimuvat. Veidi laperdab ka minu kõrval (justkui aimatavalt eemaldub).

3. Liikumiselt peatumised - 8,5p.

K: Asendid head, asendismpüsimises olevat midagi olnud, juurdekutsumine hea, lõpus viltune põhiasend.

M: Asendid seisa koos juurdekutsumisega ja lama. Seisa oli ilus, kuid juuudekutsumisel viimases lõpus oleks võinud kiirus olla parem. Lamama läks veidi viisitusega.

4. Ruudu võte - 9p.

K: Ringi jooksmine ilus, ruutu jooksmisel võiks trajektoor olla veidi sirgjoonelisem. Lõpuosa hea.

M: Imeline ringi jooksmine ja imeline peatus, koheselt käsust ja ilusti püstine. Ruutu jooksmisel ja trajektoor ei ole hea, kuid peatus ja asend imelised.

Teine ring - kohtunik Pernilla Tallberg.

1. Kaugjuhtimine - 8,5p.

K: Alguses veidi aeglane lamama minek. Hea esikäppade tehnika. Koerajuhil vahel liiga pikad käemärgid, mis äratavad tähelepanu. Sooviks veidi rohkem energiat harjutuses.

M: olen kohtunikuga sama meelt, et asendite vahetus võiks olla aktiivsem.

2. UWE võte - 8,5p.

K: Pärast ringi jookmist muutub veidi kiirus, ootab käsku. Põhiasendis hantli hoidmine veidi liiga lõdva.

M: Jah veidi võtab aimatavalt kiirust maha, kuid istu asend päris ilus.

3. Suunatud toomine - 8p.

K: Väga hea edasi saatmine.Võiks tulla kindlamalt tagasi. Põhiasend lõpus veidi liiga taga.

M: Imeilus edasiminek ja imeilus peatus. Parem hantel.Ei läinud päris sirgjooneliselt hantli suunas, tegi mingi väikese haagi. Lõpu põhiasendit videolt ei näe. Ja lõpus tuleb veidi passiivselt kõrvale.

4. Esemed - 8p.

K: Esemete juures hea töö, kuid tagasitulekul erinev kiirus.

M: Olen kohtunikuga täiesti nõus.

Kokku 274 punkti ja 6. koht 38 osaleja seast. Olen üliõnnelik Mi-Mi soorituste üle. Ta pidas vastu vaatamata reisile, võõras koha sööbimisele, varajasele ärkamisele ja pikale ootamisele.

No comments:

Post a Comment