Sunday, March 10, 2024

PÜHAPÄEV, 03. MÄRTS 2024

 Teine võistluspäev Vantaal


Taas sama rutiin, mis eile - varajane ärkamine ja kohapeal kõik samamoodi nagu eile. Täna tõmbasin veel kaugema järjekorra numbri, seekord siis nr. 35. No millekski peab see hea olema, kuid hetkel ei oska öelda milleks. Egas midagi, tuleb planeerida, kuidas päev võistluspaigal veeta, et ise ei väsiks ja ka koer kenasti vastu peaks. Hea võimalus oli vaadata teiste sooritusi, olid ju platsil Soome tugevamad võistluspaarid.

Kohtunikud: Kaarina Pirilä ja Carina Savander-Ranne.

Esimene ring - kohtunik Kaarina Pirila

1. Juurdekutsumine - 8p.

Taas oli esimeseks võtteks juurdekutsumine, kuid seekord veidi erineva võtmes. Juurdekutsumine oli diagonaalis ja samas suunas, kus UWE võte, mis tähendas, et juurdekutsumine toimus tõkete vahelt.

K: hea lama asendi võtt alguses ja kenasti otse. Seisa käsk tuli enne märki. Hea istu asend. Kuni lõpuni peaks olema sama kiirus, aeglane kõrvale tulek.

M: Mi-Mi tegi minu jaoks super soorituse. Esimese asendi võttis ta täpselt märgi juures, s.t., et peatus koheselt käsust. Kuid kuna kõik soome koerad liikusid pärast käsku, siis oli kohtunik kindel, et andsin käsu liiga vara - ei ole ju võimalik, et koer koheselt peatub. Lõpuosa oli jah aeglasema kiirusega, mis on Mi-Mi-le kahjuks omane.

2. Liikumiselt peatumised - 8,5p.

K: Istu OK, hea kõrvalkõnd, lama otse. Võiks tulla energilisemalt juurde.

M: No juurde energilisemalt - kuidas see võimalik on, kuimina jooksen ja kutsun teda siis, kui vahemaa on nii lühikene minu ja koera vahel. Koer ei saagi mingit kiirust üles võtta???

3. Kõrvalkõnd - 7p.

K: Alustades ilusti oste ja hea põhiasend. Kõrvalkõnnil koer vaatas mujale, viltused põhiasendid. Tagasi liikumisel veidi väljapoole.

M: Kahju, et Soome kohtunikud ei arvesta koera asendit KJ suhtes. Tagasi kõnnil ei näe ma mingit väljapoole suunda. Jah veidi häirida lasi ennast küll. Ja üks PA aeglasel liikumisel oli ebaselge. Enamus soomlaste koeri olid kõik jala küljes kinni ja said imelised punktid vaatamata muudele vigadele lisaks. See tundus ülekohtune.

4. UWE võte - 8p.

K: Hea liin, aeglustas enne lamama minekut, koer võiks hantli loovutada paremini.

M: Täitsa nõus.

Teine ring - Carina Savander - Ranne

1. Suunatud toomine - 9p.

Vot nüüd algas paljudele komistuskivid, sest mitu võtet olid diagonaalis, ka suunatud toomine. Need võtted tekitasid paljudele probleeme.

K:  Hea liin, hea hantli haaramine. Lõpus PA aimatavalt viltu ja liiga suur kaar PA-sse tulekul

M: ise jäin MI-MI sooritusega väga rahule. Ja olen nõus kohtuniku märkustega lõpu osas.

2. Kaugjuhtimine - 8,5p.

K: Ettevaatlik seisma tõusmine, võiks veidi energilisemalt vahetada asendeid,

M: Olen kohtunikuga sama meelt.

3. Esemed - 9.

K: Leidis kenasti oma eseme. Veidi aeglane tagasi tulek.

M: Olen taas kohtunikuga nõus.

4. Ruudu võte - 10p.

Taas diagonaalis võte.

K: Nii ring kui ruut väga head.

M: Olen taas kohtunikuga täiesti nõus.

Kokku 274p., 11. koht 38 osaleja seas. Täna 1 punkt rohkem kui eile, kuid täna said tänu esimesele ringile soomlased väga kõrged hinded. Aga, eks minus vist räägib väike kadedus - ju nad lihtsalt olid täna nii heas vormis😊

Olen ma väikese kaaslasega väga, väga rahul. Ta pidas need kaks rasket päeva suurepäraselt vastu. Ja nüüd ainult edasi.

No comments:

Post a Comment