Tuesday, June 25, 2024

REEDE, 21. JUUNI 2024

 CACIOB Leedus 

Selle võistlusega olid suured lootused, sest pole minu neiudel Leedu SK CH tiitlit ja miks mitte saada ka CACIOB. Kuid kahjuks tähtede seis ei soosinud meid ja ütlen ausalt, et olin päris nukker meie tulemuste üle.

Sõitsime kohale juba päev varem, käisime õhtul veel platsi vaatamas ja trenni tegemas ning kõik tundus olema suurepärane. Kuid võta näpust.

Kohtunikuks oli Uwe Wehner Saksamaalt. Ja etteruttavalt ütlen kohe, et seekord ei olnud ma tema hindamise põhimõtetega nõus. Kuid iga kohtunik näeb asju oma vaatenurgast ja sinna ei ole midagi parata. Kõige rohkem teeb muret see, et ühe ja sama harjutuse puhul on erinevatel kohtunikel erinevad kriteeriumid ja ole siis mees ja õpeta koerale selgeks, et täna tuleb seda harjutust teha nii, aga järgmisel korral naa.

Itiga astusime võistlustulle esimestena.

1. Suunatud toomisel jooksis neiu millegipärast vasakule viltu, kuid tõi imeliselt õige hantli. Kas viltu jooksmise eest tõesti tuleb maha võtta 3p.? Reeglites on näidatud, et diagonaalis viltu jooksmise eest on võimalik maha võtta kuni 1,5p. Muus osas oli Iti sooritus imeline. Põhiasendisse tulles liputas Iti nii lustakalt veel saba. Videolt vaadates ei ole midagi sellist, mis oleks pidanud punkte langetama laus 3 võrra. Kuid siiski vaid 7p.

 

2. Kõrvalkõnd - 6p.

No see on Itil nõrk, kuid kas ikka nii nõrk? Videolt on näha, et ainult kontakt on see, mis aeg ajalt kaob, kuid laias laastus oli Iti kõrvalkõnd ilus.

3. Asendid=8p. Asendid ilusad ja kuna hinne päris kõrge, siis pidi ka kõrvalkõnd korras olema.

 

4. Ruut - 6,5p.

Ok, jooksis edasi veidi viltu ja peatus väljapool ringi. Üks korrigeerimine, -2p., kuid ülejäänud osa võttest täiuslik. Mille eest veel 1,5p. maha võeti????

 

5. UWE - 8p.

Istu asend oli ehk liiga madal, kuid see oli ka ainukene viga.

 

6. Esemed - 0p.

Ilm oli ilus päikeseline, kuid väga tugeva tuulega, mis võis saada saatuslikuks eseme äratundmisel, kus tuul kandis lõhna mujale ja nii väike Itike selle võtte eest 0p. saigi. 

7. Juurdekutsumine - 7,5p.

No muidugi võeti punkte maha madalate asendite eest, kuid kas see on võtte eesmärk??? Võtte eesmärk on, et koer tahab innukalt käske täita, mida Iti ka teeb, Iti peatused on imelised, ok asendid ehk liiga madalad.

 

8. Kauhjuhtimine - 6p.

Karta on, et taas peeti minu käemärke liiga pikakdeks, mida loetakse kehakeeleks. Kuid kahjuks nii mõnegi teise puhul seda ei arvestatud ja väga pikkade käemärkide eest saadi lausa 8p. Iti töö oli imeline, võib olla väike tagajalgade virvendus seismiset istuma minekul ja ehk asendid veidi madalad. Kuid taas vaid 6p.???

 

9. Istumine rühmas - 10p.

10Lamamine ja juurdekutsumine - 9,5p.

Ja lõpptulemuseks vaid 212,5p., III järk.

Mi-Mi sooritused.

1. Suunatud toomine - 7,5p.

Täpselt sama viga, mis Itil.

 

2. Kõrvalkõnd - 6,5p.

No nüüd tahtsi küll pisar silmi tulla, sest see hindamine ei olnud õiglane, Mi-Mil ei ole nii halb kõrvalkõnd. Imeline kontakt terve kõrvalkõnni aja. Pärast võistlust ütles Wehner, et temale jäi mulje nagu ma mõjutaks kätega koera, mida ma loomulikult ei teinud. Oli vaja lihtsalt põhjust, miks hinnet alandada.

3. Asendid - 7p.

Mi-Mi asendid olid imeilusad. See, et juurdekutsumine oli lähedalt, ei andnud koerale võimalust kiiresti tulla. Ja kas tõesti selle eest kohe -3p.???

 

4. Ruut - 9,5p.

No siin ei saanud kohtunik kohe tõesti midagi otsida, et hinnet alla võtta, sest sooritus oli täiuslik.

 

5. UWE - 8p.

No oleme rahul.


6. Esemed - 9p.

Ka oleme rahul.

  

7. Juurdekutsumine - 7,5p.

See on Mi-Mil nõrk ja olen rahul.

 

8. Kaugjuhtimine - 7,5p.

Vot siin ma ei ole taas rahul, sest ei hinnatud koera tööd vaid minu käemärke, mis aga ei ole objektiivne hindamine.

 

9. Istumine rühmas - 10p.

10. Lamamine ja juurdekutsumine - 8p.

Kahjuks lisakäsk, sest koer jäi vaatama platsi serval maas askeldavat inimest.

Ja tänu sellele lisakäsule jäime ilma Leedu CH titilist. Kokku 255p. Olen tõesti väga kurb, sest kui oleks olnud õiglane ja objektiivne hindamine, siis sellist asja ei oleks juhtunud.

Kuid vaatamata kõigele olen oma koerte üle üliuhke, nad on nii innukad ja tahavad minuga koostööd teha. jah vahel kõik ei õnnestu, kuid harjutame ja otsime lahendusi edasi.

Lõpptulemusena saavutas Mi-Mi 255p., II järgu ja 2. koha ning Iti tulemuseks oli 212,5p., III järk ja 6. koht.

 

Ülihea meel on mul Malgozia ja Tavi üle, kes saavutasid 1. koha ja teenisid CACIOB-i.

Ja lõppu veel üks traditsiooniline perepilt - Iti koos laste Mi-Mi ja Taviga.



No comments:

Post a Comment