Thursday, September 26, 2024

LAUPÄEV - PÜHAPÄEV 21.-22. SEPTEMBER 2024

 European Open Obedience

 

European Open Obedience toimus sellel aastal Ungaris, Hegyeshalomis jalgpalli väljakutel. Meie jaoks oli see esimene kord osaleda sellisel üritusel. Mul ei olnud mingit ettekujutust, mismoodi see üritus on korraldatud ja kuidas seal asjad üldse toimivad. Kuid kuna sel aastal oli toimumise koht veidi lähemal kui kunagi varem, siis otsustasime ikkagi osaleda.
 
Võistlused olid kahepäevased ja toimusid 21.-22. septembril (laupäeval/pühapäeval). Oma reisi alustasime aga juba teisipäeval 17. septembril. Kuna sõit oli pea 1600km üks ots, siis tegime vahepeatuse Warssavis Malgosia juures. Ja kuna esimesl päeval tuli sõita pea 1000km, siis otsustasime, et teeme ühe puhkepäeva vahele ja siis jätkame teekonda Ungarisse.
 
Malgosia oli mind juba mõned päevad enne teavitanud kohutavatest üleujutustest mitmetes Euroopa riikides. Ka Poola, Slovakkia ja Ungari ei jäänud puutumatuteks. Olukord halvenes iga päevaga ja teisipäeval, kui Poola jõudsime, siis korra isegi juba tekkis mõte, et sõidame hoopis tagasi. Kuid kolmapäeval hakkasid tulema veidi positiivsemad uudised ja otsustasime neljapäeval oma teekonda Ungarisse jätkata. Kolmapäeva veetsime Warssavis, tutvusime vanalinnaga.
 
Neljapäeval jõudsime Ungarisse. Tee peal ei näinud me mingeid looduskatastroofoga seotud olukordi.
 
Meie peatumiskohaks sai Halaszi, kus olime broneerinud väikese majakese. Kõik oli ilus, kuid tundsime puudust kohviautomaadist ja televiisorist, mis oli küll olemas, kuid ei töötanud.
 
REEDE
 
Täna käisime tutvumas võistluspaigaga, mis asus meie elupaigast 15km kaugusel ning tegime ka väikese treeningu ja registreerisime enda kohaloleku.
 
LAUPÄEV
 
Päev algas avatseremooniaga, mis algas juba 07.30, kuid meie grupp pidi võistlustulle minema alles 17.30. Mõtlesin, et ei hakka ennast ega koeri piinama varajase ärkamisega ning magasime mõnusalt nii kaua, kui und jagus. Läheduses oli väike jõeke (Doonau väike haru), kus leidsime mõnusa raja koertega jalutamiseks. Itil oli iga päev tegemist partide karjatamisega ja Mi-Mil oli lihtsalt vahva joosta. Mingil hetkel jõudsime suurde parki, kus koerad said joosta palju süda ihkas. Esimsetel päevadel oli näha, et veetase on umbes 1-1,5m tõusnud, kuid kolmandal päeval oli vesi oma õigele tasemele taandunud.

Seega hommikul koertega jalutama, hommikukohv ja siis läksime võistluspaika, et näha oma silmaga kuidas kõik on korraldatud ja millised on asendid teatud võtetes. Ülevaade olemas läksime  koju tagasi, et mitte koeri ja ennast palavuse käes väsitada.

Tulime võistluspaika tagasi kuskil peale nelja ja õigesti tegime, sest võistluse dolid ajast ees ja me saime platsile juba veidi enne viit.

Võistlused toimusid 5-l platsil samaaegselt.

Esimene plats - kohtunik Marina Nemzhenko Ukrainast
 
1. Liikumiselt peatumised - 8,5p.
2. Kõrvalkõnd - 8p.

Teine plats

3. Juurdekutsumine - 8p.
4. Suunatud toomine (diagonaalis) - 10p.

Kolmas plats - kohtunim Ton Hoffmann

5. Esemed - 10p.
6. UWE - 10p.

Neljas plats

7. Ruut - 9,5p.
8. Kaugjuhtimine - 9,5p.

Viies plats

9. Püsiistumine - 10p.
10. Püsilamamine ja juurdekutsumine 7p.
Siin võttes noris kohtunik minu käte asetusega, et muutsin mingil hetkel käte asetust.

Tänase päeva lõplikuks punktisummaks kujunes 291,5p., mis andis meile 4. koha. Kolmanda kohaga võrdne arv punkte, kuid kahjuks see viimane 7p. võttis meie võimaluse poodiumile tõusta.

Olin ise aga Mi-Mi sooritustega väga rahul, ta oli imeline nendes rasketes tingimustes.

Peale autasustamise tseremooniat läksime koju.

PÜHAPÄEV

Täna tegime samamoodi, pärast hommikusi toimetusi korra platsile ja siis koju tagasi. Täna pidi meie grupp alustama 16.50. Tulime igaks juhuks jälle varem ja õieti tegime, taas algas veidi varem
.
Esimene ring

1. Kõrvalkõnd - 7p.
2. Liikumiselt peatumised 9p.

Teine ring - kohtunim Lucie Gabrielova Tšehhist
 
3. Juurdekutsumine - 8,5p.
4. Ruut - 10p.
 
Kolmas ring - kohtunik Marina Nemzhenko
 
5. Kaugjuhtimine - 8,5p.
6. UWE - 9p.
 
Neljas ring
 
7. Suunatud toomine - 7,5p.
8. Esemed - 8p.
 
Suunatud toomises jooksis neiu kenasti otse, kuid viimases lõpus järsku kaldus vasakule. sain ta pidama ja tuua oli vasak hantel.
 
Viies ring
 
9. Püsiistumine - 9,5p. (väike käpa liigutus)
10. Püsilamamine ja juurdekutsumine 10p.

Päeva lõplikuks punktisummaks kujunes 276p. ja sellega jäime 11. kohale.

Olin Mi-Mi üle väga uhke ja õnnelik, sest ta kallike suutis kahel päeval teha  sooritused I järgule ja ausalt öeldes see raske keskkond häiris teda minimaalselt.

Teised Eesti tüdrukud läksid juba varakult ära. Karin ja Joanna ei võistelnud pühapäeval üldse, Sveta ja Janeli võistlesid, kuid kuna nende võistlused olid varem aj tulemusi neil polnud, siis nad otsustasid varem ära minna. Palusid, et me nende raamatud ka ära võtaksime. Kuna raamatuid ei antud kätte enne lõputseremoonia lõppu, siis olime sunnitud olema lõpuni. Pimenes väga kiiresti.

Nägin kui tassiti aina auhindu ja pimedas silm ei seletanud õigesti ning tundus, et auhindu on rohkem kui kolmele esimesele. Arvasin, et järsku kahe päeva kokkuvõttes autasustatakse näiteks 10 parimat ja võtsin igaks juhuks Mi-Mi ka tseremooniale.

Kui päeva võistluste võitjad olid autasustatud, siis hakati autasustama kahe päeva kokkuvõttes parimaid. Oli juba väga pime. Alustati SK3 klassiga ja esimesena kuulutati välja 3. koht: "Third place Anne Tammiksalu from Estland". Mida, kas ma kuulsin õigesti? Jüri ütles, et ka tema kuulis meie nime. No läksin ebalevalt ette ja paluti tõusta kolmandale poodiumi kohale. Ma ei uskunud ikka, et see on õige asi, arvasin, et arvestustes on tehtud mingi eksitus. Kuid ei midagi. Kuulutati välja teine ja esimene koht ning jagati ohtralt auhindu.


No see oli ikka küll üllatus missugune. kas tõesti me Mi-Miga tegime seda???? 
 

class 3

1.  Anna Butryn  - Poland

  | Sigma du Domaine D'Oranna  573 points

  2. Carina Mayrhofer - Austria

 | Firehillborder Jasper Frost  572 points 

  3. Anne Tammiksalu - Estland

 Tending Zahira    567,5 points

 
OH MI-MI kullake - SA OLED MINU KANGELANE, MINU KALLIS, KALLIS MI-MI💓💓💓  
 
Kõik tulemused leiab SIIT
 
Pärast tseremooniat võtsime raamatud ja asusime koduteele. Õnneks olime varem koertega ka pikema jalutuskäigu teinud võistluspaigas, sest pimedas me poleks kodus enam kuhugi saanud minna. Tegin kodus Mi-Mist veel ilusa pildi oma kõikide auhindadega ja tegin tänase päeva kohta postituse veel ära.


Olen ütlemata õnnelik.

Esmaspäeval tagasi sõites vaatasin veel kord üle kahe päeva arvestused ja siis avastasin, et kõik on õigesti. Need kes laupäeval olid meist eespool, olid samade koertega täna meist väga kaugele jäänud. Nende nimed olid küll eesotsas, kuid nad olid teiste koertega, seega kahe päeva arvestuses olid nad ebaõnnestunud. Seega kõik oli õige ja võin rahulikult hingata ja nautida meie imelist tulemust.

No comments:

Post a Comment