Sunday, February 13, 2011

LAUPÄEV, 12. VEEBRUAR 2011

Täna sai teoks siis teine MM-ks ettevalmistav ühistrenn. Abilisteks olid Aljo, Sveta, Natalja, Viktoria Lumbe ja Viktoria Jazõkova. Liikumisjuhiks oli meil Leelet, kes kartis, et ei saa asjaga hakkama, kuid tegelikult sai väga hästi kõigega hakkama.
Nagu ka eelmisel korral nii ka täna oli meil kõvasti segavaid faktoreid. Viktoria poolt kaasa võetud raadio tegi ikka väga võimast häält ja Sveta oli oma õpilastelt kokku korjanud igasugu huvitavaid mänguasju, mis tegid toredaid hääli.
Täna tegime MM- finaali päeva programmi alusel.

1. Püsilamamine.
Väga ilus lamamine, korra ainult silmadega vaatas mingi hääle suunas, kuid muidu nagu vaibale liimitud. Ka põhiasendisse tulek oli ilus.



2. Püsiistumine.
Rika istus kui kivikuju ja selle ilusa soorituse eest sai minna palli otsima.



3. Suunatud toomine
Ruut oli meil kohe algusest peale maas ja suunatud toomise tegime samas suunas, kus ruut. Rikal lasin tuua vasaku hantli, mis oli vahetus ruudu läheduses. Märki läks ilusa kiirusega ja peatus oli krapsakas (oleks võinud veidi sirgem olla), hantli järgi läks ka hea kiirusega. Kuna aga ruut oli vastas, siis läks kaar enne hantlit veidi ruudu suunas suureks, kuid sai kohe aru, et see ei ole ruutu minek ning parandas ennast ja pööras hantli juurde. Tagasitulek oli kiire ja ka põhiasend oli korras. Hantli loovutamisel aga taas rahutu ja hakkas tammuma..



4. Juurdekutsumine.
Algasendis hakkas veidi käsku ennetama (hakkas üles vaikselt kerkima). Peatustega aga jäin täna rahule, kuigi seismisest veidi varastas enne käsku. Kiirus oli hea. Põhiasendisse tulekul aga ei võtnud kohe kontakti.



5. Kaugjuhtimine.
Kuigi kõiki asendivahetusi täna ei olnud (vahel on isegi hea, kui järjekord on teistsugune), kuid see mida tegime oli päris hea. Istuma tõusmised võiksid olla veidi püstisemad. Põhiasendisse tõusis küll ilusti, kuid kohe hakkas tammuma.



6. ID ring
Kõrvalkõnniga või enam vähem isegi rahule jääda. Kuid viga tuli käsu täitmises. Esimesel küljel tegelikult peab koer seisma, kuid andsin käsu „istu“ ja sõbrake hoopis otsustas seista. Seejärel tegin kõik küljed „istu“ asendid ja siis toimisid. Üldiselt olid Rika kohta päris otse asendid (muidugi alati võiksid veel otsemad olla). Asendite võtmine kiire ja minu jaoks tähtis, et ei vaadanud skeemi tehes mulle järele.



7. Kõrvalkõnd.
Seda võtet veidi kartsin, sest tegeleme hetkel selle lihvimisega ja kuna töö on pooleli, siis tegelikult poleks pidanud seda üldse tegema. Aga üllatuseks kõrvalkõnd ei olnudki kõige hullem, tunduvalt parem kui viimasel võistlusel. Väga jäin rahule külgsammudega. Ka kohapeal pöörded olid ilusad.



8. Ruutu saatmine.
Täna taas supersooritus.



9.Eseme äratundmine.
Siin oli meil täna üllatus. Esimesel korral läks ilusti, töötas ilusti, kuid tõi vale (õige kõrval oleva). Esimesel korral jooksis ka pulkadesse sisse. Teisel katsel aga tegi puhta ja korraliku töö, kuid tagasi tulles juurde jõudes oli kuidagi süüdlasliku olekuga ja tuli jube alandlikult kõrvale.



10. Metallhantel üle tõkke.
Taas väga ilus sooritus, v.a. eseme loovutamine, taas väheke rahutu.



Arvestades tänast miljööd jäin Rika tööga väga rahule. Tundub, et koerad saavad tugevate häirivate faktoritega paremini hakkama kui vaikuses töötamisega. Otsustasime, et järgmisel korral teeme täielikus vaikuses ja seejärel vaatame, kas saaks kuskilt lapsi kaasata ja need platsi kõrvale mängima panema.

Igatahes trenn täitis taas igati oma ülesande ja suur tänu kõikidele, kes olid nõus kaasa lööma.

No comments:

Post a Comment