Thursday, February 24, 2011

LAUPÄEV, 19. VEEBRUAR 2011

Agility võistlused Tallinnas

Uus EST AG CH

Täna toimusid TAKO korraldatud agility võistlused. Tõsine talv paukus hommikul akna taga ja üsna kõhe tunne oli mõeldes sellises külmas võistlemisele. Aga pääsu ei olnud, kell 9.00 autole hääled sisse ja teele. Õnneks hakkas ka päike oma rõõmsat palet näitama ja lootus oli, et päev ei tulegi nii kole külm.

Kohtunikuks oli seekord Tomas Glabazna Slovakkiast. Neti kaudu saime eelnevalt tema radadega tutvuda ja selge oli see, et joosta saab palju. Tomase rajad on väga kiired ja sujuvad ja palju on tunneleid poomi või A tõkke alt läbi. Kuid arvestades Rika oskust töötada kaugelt, siis erilist kartust nende radade ees ei olnud.

Seekord alustati A3 võistlustega ja esimeseks oli hüpperada. Rada ei olnud raske, kuid nagu alati ei ole ei mina ega koer millegipärast esimesel rajal veel teineteist leidnud. Koer oli ülekuumenenud ja esimese tõrke järel, kolmandal tõkkel, kadus ka minu motivatsioon ning tulemus oli käes.


Järgmised kaks olid agility rajad. Esimene agility rada tundus kohe peale vaadates mõnus jooksurada olema ja kõigi eelduste kohaselt meile väga hästi sobiv. Nii ka oli. Rada kulges sujuvalt ja lausa fiiling oli koera juhtida, sest kõik oli loogiline nii mulle kui ka koerale. Rajaga tutvumisel pidasin pikalt iseendaga aru, et kummalt käelt koer kotti saata, sest peale poomile saatmist tahtsin jääda poomist paremale poole. Otsus langes vasakule käele. Koos koeraga aga asi enam nii lihtsalt ei sujunud. Poomile saates leidisn ennast hoopis vasakul pool poomi, kuid kõik läks õnneks. Suutsime aga siiski ühe pulga maha ajada, nimelt tõke 8 sai hoolimatult ületatud. Eks viga oli ikka minu saatmises.


Seega tulemuseks 5kp. ning teine koht.


Jäi veel viimane rada. Ka see tundus esmapilgul väga kiire ja sujuv jooksurada olema. Kaks rada olid selja taga ja koer oli nüüdseks veidi rahulikumaks muutunud. Kolmandal rajal sujus meie koostöö imekenasti ja tulemuseks puhas rada - ja EST AG CH tiitel tuli koos selle suurepärase raja sooritusega.




Rika kiituseks pean ütlema, et kõigil kolmel rajal suutis ta kenasti stardis püsida.
Pärast võistlusi kiirustasime koju, et pakkida veel viimased asjad ja asuda teele Soome poole. Pühapäeval ja esmapäeval olid meil agility treeningud Jaakko Suoknuutti juures. See reis oli meil juba pikalt ette planeeritud ning kaaslasteks olid meile Helena ja Roxi ning Tiia ja Lilli.

2 comments:

  1. Palju õnne uue tiitli puhul! Marge ja kari aussisid.

    ReplyDelete
  2. Palju õnne värsketele tšempionidele!

    ReplyDelete