Wednesday, July 20, 2011

LAUPÄEV, 02.JUULI 2011

Sõnakuulelikkuse võistlus EVLÜ Klubi SK Meister 2011

Viimane võimalus enne SK MM-i kontrollida, kas kõik ikka on korras ja kõik toimib nagu peab. Eelmine võistlus Muraste platsil ebaõnnestus meil täielikult. Oleme olnud juba mõnda aega maal puhkamas, kus tegelesime usinalt MM-ks ettevalmistumisega. Pärast Riia võistlust tahtsin õpetada Rikale eseme äratundmise võtet uut moodi, s.t. koer ei tohi õigest pulgast mööda minna, et teha kindlaks kas edasi mitte see õige ese ei asu. Koer peaks koheselt õige esemeni jõudes haarama selle ja tulema koerajuhi juurde. Treenisime seda nii usinalt, et lõpuks oli olukord selline, kus Rika ei teadnud enam üldse mida temalt tahan ja eksis pidevalt õige eseme valikuga. Lahkusime maalt 30. juunil ja mul oli pisar silmis, kui ütlesin Jürile, et no mida me sinna MM-le üldse läheme, kui Rika ei oska enam isegi õiget eset leida. Kuid taganemisteed enam ei olnud ja meil tuli seista silmitsi tõsiasjaga, et see võte meil ebaõnnestub.

EVÕI klass oli ametlikest klassidest viimane ja seepärast ei pidanud me kiirustama võistlustele varastel hommikutundidel, saime korralikult välja puhata. Kohale jõudes alles VÕI klass kestis ning oli kenasti veel aega mnina koeraga jalutama. Pärast jalutuskäiku panin Rika veel veidikeseks ajaks puhkama. Kuna päev oli võrdlemisi palav, siis suur tänu Aljole, kes pakkus võimalust panna koer siseruumidesse seniks kuni tuleb meie kord võistlema minna.

Alustasid Marika ja Kaspar, seejärel Aljo ja Aron. Meie startisime kolmandana. Võtted olid jagatud kahte ossa ning püsivõtted toimusid veel kõige lõpus.

Võistluste kohtunikuks oli pr. Kaidi Juurik.

1. Kõrvalkõnd - 7p.
Nagu alati oleks võinud see palju parem olla.


Foto. Mihkel Rikas

2. ID ring - 9,5p.
Polnudki väga kehva. Kõik asendid võttis Rika kenasti ja asendid ei olnud ka eriti viltu.
3. Juurdekutsumine - 10p.
Siin toimis kõik.


Foto. Mihkel Rikas

4. Ruutu saatmine - 10p.
Väga ilus sooritus.

5. Suunatud toomine - 9p.
Samuti ainult kiidusõnad, kui välja jätta halenaljaks situatsioon, kus Rika tagasi tulles kaotas oma peremehe ja läks hantlit pakkuma liikumisjuhile. Siis järsku sai ka ise aru, et midagi on valesti ning leidis kiriesti minu üles. Arvatavasti ere päike segas koera vaatevälja.


Foto. Mihkel Rikas.

6. Metallhantel üle tõkke - 10p.
Käkitegu.


Foto. Mihkel Rikas

7. Eseme äratundmine - 10p.
Hoidsin hinge kinni. Kuid minu väike neljajalgne sõber oli siiski midagi kõrva taha pannud ja sooritus oli väga ilus.


Foto. Mihkel Rikas

8. Kaugjuhtimine - 10p.
Samuti suurepärane.

9. Püsilamamine - 10p.
Püsis kenasti, kuigi tagasi tulles oli pea üle stõstnud.
10. Püsiistumine.- 10p.
Kartsin, et koer on selleks ajaks juba väsinud ja meeles mõlkus eelmise võistluse sooritus. Kuid kartus oli asjatu ja neiu suutis kenasti ka istumise ära teha.


Foto. Mihkel Rikas

Lõpptulemus 306,5p. räägib iseenda eest. Olen oma väikese neljajalgse sõbraga väga, väga rahul ja nüüd julgen juba mõelda ka Pariisi sõidule, ehk õnnestub ka seal nii kenasti.

No comments:

Post a Comment