Saturday, February 20, 2021

LAUPÄEV, 20. VEEBRUAR 2021

SK võistlus raskel koroona ajal

Tänane võistlus oli pikalt küsimärgi all ja oi kui suur rõõm oli, kui selgus, et võistlus ikkagi toimub. On meil Itiga viimasel ajal olnud tõuse ja mõõnasid ning meil oli puudu üks tulemus, et saada õigus esindada Eestit selle aasta SK MM-l. 

Tänase võistluse korraldas TAKO ja kohtunikuks oli Svetlana Zolotnikova. Kuna võistlusi jääb iga aastaga aina vähemaks ja koroona tõttu on mitmed võistlused tühistatud, siis osalejate arv võistlusel oli märkimisväärne, Iti klassis (SK3) oli lausa 8 osavõtjat. Meie järjekorra number oli 7, mis tegelikult on meie üks õnne numbritest.

Võistlus oli jagatud kolme ossa:

  • Z skeem, suunatud toomine, juurdekutsumine, ruut
  • UWE, kaugjuhtimine, kõrvalkõnd, esemed
  • püsivõtted

Enne platsile minekut oli Iti väga rahulik ja valmis kenasti koostööd tegema, kuid kahjuks platsile jõudes meeleolu muutus kohe, esialgu (1. osas) polnud veel kõige hullem.

Tüüpiline ootusärevuses Iti:

1. Z skeem - 9 punkti

Punktide järgi võib oletada, et peale ilusate asendite oli ka kõrvalkõnd päris ilus, seega palju lubav algus. Asendid olid küll seekord väga ilusad ja otse.

2. Suunatud toomine - 5 punkti

Siin tabas meid ebameeldiv üllatus, mida pole kunagi varem juhtunud (hea, et nüüd juhtus ja loodame, et ka viimast korda). Pidime tooma vasaku hantli, kuid seina ääres olid juurdekutsumise tahvlid maas ja hantli järele saates nägi ta esimesena seda ja jooksis selle juurde ja nüüd läks lukku, ei leia enam hantlit. Suunamistega saime siiski õige hantli juurde ja tagatipuks lasi ta selle minu ees maha kukkuda, sest sai aru, et oli midagi valesti teinud. Oh sa väike õnnetu olevus. Kindlasti minu üllatav pilk oli põhjuseks, miks ta selle hantli maha laskis kukkuda.

Oleme palju trennides harjutanud selliseid situatsioone, kuid kahjuks võistlussituatsioonis oli koer ikkagi hädas.

3. Juurdekustumine - 10 punkti

Nagu näha suutsime jätkata superhästi, imeline Iti!

4. Ruut - 9,5 punkti

 Pikka aega oleme maadelnud edasi saatmisega ja eks väike hirm oli sees ka, kuidas see täna õnnestub. Samuti oli viimastes trennides tekkinud veel üks kiik, nimelt ruudus peatumise ennetamine ja seda lausa enne ruutu. Võib arvata, mis mõtted minus ringi uitasid. Kuid hinnet vaadates võib kindlalt öelda, et Iti tegi supersoorituse - ei ühtegi eksimust, mida ma nii väga kartsin.

Sellega sai esimene osa läbi.

5. UWE - 8 punkti

Taas üllatus. Imeilus sooritus, kuid seisma jäämise asemel läks järsku kohe lamama (mis selles väikese peas küll toimus?). Ja sinna meie 2 punkti kadusid.

6. Kaugjuhtimine - 8 punkti

No nüüd pean küll endale tuhka pähe raputama, siin tegin mina andestamatu vea ja ei vaadanud abilise asendite näitamist (mida ma mitte kunagi muidu ei tee) ja jätsin ühe asendivahetuse tegemata ja sinna meie 2 punkti taas kadusid, Iti poolt aga imeilus sooritus.

7. Kõrvalkõnd - 7 punkti

No nüüd oli Iti kannatus täielikult katkenud ja juhtus see, mida pole varem juhtunud. Veidi vingumist ja korra isegi üks tugev haugatus!!!!!! Jessas, miks see kõrvalkõnd koera nii endast välja viis?

8. Eseme äratundmine - 10 punkti

Ja taas superkoer, kes tegi oma elu ühe parima soorituse. Oli see võte, millega oleme ka palju maadelnud, sest ka siin oli Itil üks kiiks, mis tegi murelikuks, kuid võistlustel tegi just nii nagu oleme õppinud.

Läbi sai ka teine osa ja jäid veel püsivõtted.

9. Püsiistumine - 10 punkti

10. Püsilamamine ja juurdekutsumine - 10 punkti

No siin sai Iti täna suurepäraselt hakkama, vaatamata üllatustele teistes võtetes ja arvestades tema meelolu.

Tulemuseks 275 punkti, I järk ja 2. koht. Minu rõõm oli tõesti üüratu, sest olin täiesti kindel, et ega siit täna head tulemust ei tule, kuid Iti tegi täna seinast seina sooritusi (Z skeemi eest pole me kunagi nii kõrget hinnet saanud ja ammu ei ole ka juurdekutsumise eest 10 punkti saanud). Ja siis veel imeline ruut ja püsivused - need aitasid meid eesmärgile, milleks oligi I järgu saamine. 

Iti kallis - me oleme ikkagi super tiim kahekesi - kas sa ise ka seda tead!😂  



 

No comments:

Post a Comment