Saturday, February 20, 2021

LAUPÄEV, 20. VEEBRUAR 2021

MI-MI esimene ametlik etteaste, SK karjääri avalöök 

No nii, täna siis koitis see päev, kui otsustasime teha avalöögi, s.t., et alustasime ametlikku SK karjääri. Vaatamata suurtele raskustele võistluste korraldamisega Eestis, sai TAKO sellega siiski hakkama, mille eest n eile suur tänu ja loomulikult suured tänud kohtunikule Svetlana Zolotnikovale. Suurepärane, et saime teha avalöögi suurte kogemustega kohtuniku valvsa silma all.

Vastupidiselt Itile peab Mi-Mi kiituseks ütlema, et ta on väga rahulik ja keskendunud vaatamata oma noorusele (võistluskarjääri alustamise hetkel on MI-MI 1.a. 5 kuu vanune). Ja siin üks ehe näide ühest keskendunud neiust:

Enne asja juurde minekut üks väike üllatusmoment. Kuna  MI-Mi võistlus pidi algama alles 14.00, siis palusin Jüril ta selleks ajaks kohale tuua, et mitte piinata koerakest enne võistlus mitmed tunnid autos (Iti võistlus algas ju 10.00). See on see kahe koeraga võistlemise võlu.

No nii, pärast Iti võistlust, kuid enne autasustamist, mingil hetkel sisenen halli ja kuulen, et MI-Mi on võitnud. Hüüatasin: "et MI-Mi on alles kodus, ta ei saa veel midagi võita", kuid siis selgus, et võistluste sponsor "BERRA" oli välja pannud suure auhinna, mis loositi kõigi osalejate vahel, loosivõtjaks oli kohtunik. Ja uskumatu, kuid tõsi - selle uhke auhinna võitis neiu MI-MI. Suur tänu BERRALE sellise imelise kingituse eest, kõik asjad lähevad tõesti asja ette ja kuluvad marjaks ära. Juba mõnda aega pidasin plaani, et peaks mõned uued karvased mänguasjad ostma ja võta näpust, nüüd neid oli kotis üsna mitmeid - oi kuidas koerad rõõmustasid.

 



Aga  nüüd siis küll võistlusest ka. MI-MI klassis oli lausa 8 osalejat, seega päris tugev konkurents, mis on ainult tervitatav.

MI-Mi jaoks oli kõik esimest korda ja üritasin leida sobivat rituaali, mida enne võistlusi hakata kasutama. Väike rahunemine, veidi meeldetuletusi ja nii meie kord kätte jõudiski. Olin ülimalt rahul sellega, et Mi-Mi ei lasknud enne võistlust, keskendumise ajal, ennast millestki häirida (no tõsi - väga kõvad käsud platsil võtsid küll kõrvad veidi teistpidi).

Mi-MI võtted toimusid kõik järjest.

1. Ümber koonuse saatmine - 10 punkti.

Imeilus sooritus, kuigi edaspidi tahaks veidi aktiivsemat jooksmist. No aga anname tõele au, et ega 10m pealt, seda suurt kiirust ei jõuagi üles võtta. Supersooritus.


2. Kaugjuhtimine - 9,5 punkti.

Kuna video on selja tagant, sisi kahjuks pole näha, kas ta liigutab mõnda käppa, mida ta vahel siiski teeb. Suur tõenäosus on, et mingis asendivahetuses mingi käpp veidi liikus. Kuid muus osas suurepärane sooritus.


3. Juurdetulek koos hüppega üle tõkke - 9,5 punkti

Videolt tundub, et veidi viltune põhiasend lõpus, muus osas küll ei oska etteheiteid teha, taas supersooritus.


4. Puidust eseme toomine - 8,5 punkti

No siin muutus neiu veidi vallatuks. Nimelt tegi ta kõik perfektselt, kuid pärast hantli loovutamist arvas, et kohe võib kiitust norida ja vabastas ennast ise enne lubavat käsku. Oleme harjutanud palju peale hantli loovutamist veel püsimist, kuid vot täna see unus Ja tegelikult oli see nii armas💓


5. Juurdekutsumine - 10 punkti

Ei mingeid probleeme ja kui ilus sirgjooneline tulek - super! No veidi võib norida põhiasendisse tulekuga, mis võiks kiirem olla, kuid sellega teeme tööd.


6. Lamama minek liikumise pealt - 10 punkti

Väga ilus sooritus.


7. Seisma jäämine liikumise pealt - 10 punkti

Samuti imeilus sooritus.

Kuid läbivalt panen tähele ja seda tuli ka kohtunik ütlema, et kas ma ikka tean - Mi-Mi laseb veidi ennast häirida lähedal olevatest inimestest - vaatab ringi siia sinna, kes kus on (eriti oli seda näha juurdekutsumisel kui eemaldusin). Aga tegeleme sellega ja usun, et saame probleemist lahti.


8. Kõrvalkõnd - 10 punkti

No super tulemus, oleme sellega tulist vaeva näinud ja kuna see on olnud minu kõigi koerte puhul paras peavalu, siis nüüd püüan anda endast kõik, et seekord õnnestuks. Loodan väga, et see ei olnud juhus, et see kõrvalkõnd oligi tõesti nii hea. Uskumatu😮


9. Saatmine ruutu ja lamama minek - 10 punkti

Super Mi-Mi, sa tegid seda hiilgavalt!


10. Rühmas istumine - 10 punkti

Taas imeline istumine ja püsimine vaatamata sellele, et üks koer lahkus oma kohalt ja jooksis omaniku juurde.


11. Üldmulje - 10 punkti

SUPER, SUPER, SUPER!!!!!👏👏👏

Ja oligi meie debüüt tehtud ja seda veel imelise tulemusega:

311 punkti (maksimaalne 320) ja 1. koht.

No mida sa oskad öelda - sõnu polegi vaja vaid olla uhke oma noore neiu üle ja kallistada teda kõvasti. Selline etteaste väärib rõõmupisaraid😂





 

No comments:

Post a Comment