Wednesday, March 16, 2022

LAUPÄEV, 12. MÄRTS 2022

 TAKO SK võistlus

Selle aasta esimene SK võistlus. Lootsin väga, et saame võistelda juba uute reeglite järgi, mis hakkasid kehtima 01.01.2022, kuid kahjuks meil ole need eeskirjad siiani veel jõustunud. Eesti on nende üksikute riikide seas, kes pole suutnud uusi reegleid ellu tuua. SK MM-ni on jäänud vaevalt 3 kuud ja me võistleme endiselt vanade reeglite järgi. Ja kui raskeks teeb selline olukord koera elu, sest samal ajal tuleb õppida uusi regeleid ning korrata ka vanu. Eriti raske on seda kõike katsetada Mi-Mi peal, sest mis mõttega ma talle neid vanu reegleid kinnistan, kui tegelikult kehtivad uued. Aga siin me elame ja meie reeglid on sellised.

Nüüd lähemalt võistlustest. Ka siin tuli suur üllatus, kui neljapäeva hommikul avaldati võistluste info. Meeldiv oli tõdeda, et SK3 klassis oli lausa 11 võistluspaari kirjas ning ka teistes klassides oli märkimisväärne arv osalejaid, s.t., et inimesed tahavad selle toreda ja väljakutsuva spordialaga tegeleda. Teise üllatuse pakkus võtete asetus platsil. Eriti raske oli see SK3 klassis. Ma ei räägi siin oma koertest, kelledest üks peab seda oskama ja teine võiks osata, kui arvestada meie eesmärke. SK3 osalejate 11 osaleja seas oli vaid 3 koera, kes on osalenud MM-l, kusjuures 1 nendest tegelikkuses ei ole oma etteastet MM-l veel teinudki tänu õnnetule juhusele. Seega põhimõtteliselt 8 koera olid meie omad toredad entusiastid, kes tahavad selle spordialaga tegeleda. Olin kohe alguses skeptiline, et kas see oli ikka õige otsus meie kohalikul võistlusel. Ja siinkohal pean etteruttavalt tõdema, et mul oli õigus. Võistlustel oli millegipärast väga palju ebaõnnestumisi, seda kõikides klassides, ja kuna ise olin kohal ainult SK3 klassi ajal, siis pärast SK3 klassi lõppemist kuulsin inimestelt, et nad ei taha enam minna platsile ja et igasugune soov selle spordialaga jätkata on kadunud. Selline tõdemus lausa ehmatas. Loodan väga, et aeg rahustab need inimesed ja nad ikkagi jätkavad.

Nüüd aga meie võistlusest. Võistlesin kahe koeraga ja Mi-Mi oli SK3 klassis esimene. 

1. Esemed - 9,5p.

Väga ilus sooritus, põhiasendis jäi veidi liiga taha.

2. Ruudu võte - 0p.

No see oli arvata, sest pole me ju diagonaalis edasi saatmist kordagi teinud.

3. Juurdekutsumine - 9p.

Võib päris rahule jääda kui arvestada seda, et Mi-l on komme peatumisi ennetada.

4. Kaugjuhtimine - 7p.

Väike üllatus võtte alguses. Andsin käsu lamama minna ja selle asemel Mi tahtis kuskile eemale minna, kutse peale tuli aga tagasi. Anname tõele au - see võte oleks pidanud olema 0p. Kaugjuhtimine ise aga oli väga ilus.

5. Z skeem - 9,5p.

Väga ilus sooritus MI poolt.

6. Suunatud toomine - 0p.

Kahjuks oli vist pool käppa ringist väljas. Raske oli seda hinnata, sest ring oli maha märgitud praktiliselt nähtamatult.

7. UWE - 9,5p.

Väga korralik sooritus.

8. Kõrvalkõnd - 8p.

Alt vedas tagurpidi kõnd, mis oli kohe võtte alguses. Ei oskagi öelda, mis selle põhjustas, sest tava olukorras on MI tagurpidi kõnd väga ilus.

9.-10. Püsivused.

Istumine - 10p.

Lamamine ja juurdekutsumine - 9,5p.

Võib päris rahule jääda.

Kokku 222p., III järk ja 7. koht.

Jäin Mi-Mi sooritustega väga rahule, samuti jäin väga rahule koera meeleoluga võistlustel. 


Iti oli platsil seitsmendana ja suutis päris hästi oma sooritustega hakkama saada.

1. Esemed - 10p.

2. Ruudu võte - 0p.

Ringis üks korrigeerimine, kuid kahjuks ruutu jooksmine sellise kiirusega, et peatudes jäi veidi tagumise joone peale. Kuna Iti viimasel ajal hakkas ruudus peatumist ennetama, siis jäin  peatamisega lihtsalt hiljaks. 

3. Juurdekustumine - 10p.

4. Kaugjuhtimine - 8p.

Ikka vana viga, seismisest istuma väike ette nihkumine.

5. Z skeem- 8,5p.

Ei ole Iti lemmik võte, kuid sai päris kenasti hakkama (kõrvalkõnd vedas ikka alt ja istu peatus oli ka veidi viltu).

6. Suunatud toomine - 10p.

7. UWE - 9,5p.

8. Kõrvalkõnd - 7p.

Siin lõpetas Iti koostöö täielikult ja närvid olid viidud viimse piirini.

9.-10.p. Püsivused.

Istumine - 10p.

Lamamine ja juurdekutsumine - 10p.

Kokku 256,5p., I järk ja lausa 2. koht. See oli mulle küll üllatus, et ühe 0 võttega võib nii kõrgele tõusta. Olen väga rahul Iti sooritustega ja pean hoolega tegelma sellega, et kõrvalkõnd veaks ka võistluse lõpus välja. On Iti ju viimasel ajal teinud väga ilusaid kõrvalkõnde, kuid seekord ütlesid närvid üles.

 


 

No comments:

Post a Comment