Friday, April 15, 2022

LAUPÄEV, 16.APRILL 2022

 TAKO sõnakuulelikkuse võistlused

MI-MI kolmas ülesastumine SK3 klassis. Kohtunikuks oli seekord Lucie Gabrielova Tšehhist. SK3 klassis oli päris palju osalejaid, kirjas 13, kuid osales 12. MI-Mi järjekorra number oli "kuraditosin ehk 12". Seega ooteaeg Mi-Mi jaoks oli võrdlemisi pikk. Võistlused algasid 10.00 ja MI-Mi sai ringi individuaalvõtete sooritamiseks alles peale kella kahte.

Need võistlused olid Eestis esimest korda uute reeglite järgi.

Võistlused algasid püsivõtetega, mis toimusid kolmes grupis, MI-Mi oli viimases. Püsivõtetega sai neiu kenasti hakkama: istumine - 10p. ja lamamine ning juurdekutsumine - 8,5p.

Kuna Iti oli võistlustel esimene ja temaga võistlus täielikult ebaõnnestus, siis oli kindlasti ka minul väike pinge peal. Kuid Mi-Mi rahulikkus ja keskendumine rahustasid ka mind. Ja nii me siis lõpuks neid individuaalsooritusi tegema asusime. Oli meil ka videode tegija, kuid kahjuks ei osanud ta võõrast aparaati kasutada ja sellepärast meil videosid kõikidest võtetest ei olegi, millest on muidugi kahju.

1. UWE - 10p.

Sellega sai neiu täna suurepäraselt hakkama, asend oli lama. Sageli on juhtunud, et pärast ringi tegemist hakkab ta ennetama peatumist, kuid täna seda ei olnud ja pärast ringi tegemist naases neiu kenasti keskjoonele. Peatumine, toomine, hüppamine ja põhiasend olid kõik imelised.

2.  Esemed - 5p.

Mi-Mi tegi imelise soorituse ja siis näen, et kohtunik näitab 0 punkti. Mille eest? Väidab ta, et tema ei kuulnud käsku ja s.t., et koer alustas ise sooritust. No selline suhtumine ajab küll harja punaseks. Seisa siis kohas, kus sa kuuled, kui kuulmine pole kõige parem. Seejärel küsis ta liikumisjuhilt, et kas see kuulus. Kui halvas olukorras oli nüüd Reelika, kes ootamatust küsimusest lausa kangestus, kuid siiski suutis vastata, et tema kuulis. Ja ta kuulis tõepoolest, sest ma ju ütlesin käsu. Nüüd muutis kohtunik hinde ja näitas 10p. Kuid pärast võistlus, kui olime juba platsilt lahkunud ja kohtunik andis tagasisidet, siis ütleb ta, et siiski paneb 5 punkti (tegi omaarust kompromissi). No kui see teda rahuldas, siis olgu, kuid olles ise kohtuni, leian, et selline enesekindluse puudumine kohtuniku poolt ei ole õige.

3. Kaugjuhtimine - 9p.

MI tegi taas imeilusa soorituse. Jah ta tegi seda mõõduka kiirusega, ei tormanud asendite vahetustega ja eks see  mõõdukas tegutsemine alandaski hinnet. Kuid nagu Carina Savander - Ranne on öelnud: "tähtis ei ole kiirus vaid puhtus ja tehniline oskus".

4. Kõrvalkõnd - 7p.

Siin kahjuks jah neiu veidi oli hajevil ja kippus kontakti kaotama - peame sellega veel tööd tegema. Kuid tagurpidi kõnd oli super.

5. Liikumiselt peatumised - 8,5p.

Peatusteks olid "seisa koos juurdekutsumisega" ning "istu". Istu asendi võttis neiu liiga aeglaselt ja sealt ka punktide kaotus.

Videole on jäänu osaliselt kõrvalkõnd ning täielikult liikumiselt peatumised.

 

6. Ruudu võte - 8p.

Minu vaatevinklist imeline sooritus ja milline edasi jooks. Ka ruut oli imeline. Kuid puudusteks oli see, et stardis olevat Mi pepu juba stardivalmis olnud (veidi tõusnud) ning kõrvalkõnniga ei olnud kohtunik rahul. Kuna mul videot ei ole, siis ei oska kommenteerida.

7. Juurdekutsumine - 7p.

Asenditeks seisa ja istu. See oli Mi üks parimaid juurdetulekuid. Ta ei ennetanud ühtegi peatumist, kuid kohati muutis kiirust ja istuma läks aeglaselt. Kohtunik arvas aga, et borderi kohta oleks pidanud olema suurem kiirus. Jällegi - kiirus ei ole tähtis vaid puhtus, kuid seda see kohtunik vist ei ole kuulnud. MI ei jalutanud ega sörkinud, kuid noh jah, parem oleks võinud olla küll.

  

8. Suunatud toomine - 9p.

Esimest korda uute reeglite järgi ja Mi sai imeliselt hakkama. Otse jooksmine imeline ja tooma pidi ta parema hantli. Kuid maas olid veel keskliini märgistused, mis olid igavesed suured valged latakad ja loomulikult pani koer neid tähele ning trajektoor veidi kannatas seeläbi. Ja veel mainis kohtunik, et hantli hoidmine võiks tugevam olla.


 Ja sedasi kõik võtted tehtud saidki. Ja ei ühtegi 0-i ega mingeid vigureid Mi poolt. Kokku kogusime 261,5 punkti, mis tähendab, et saime oma esimese I järgu SK3 klassis. Võistluste lõppedes selgus, et sellest piisas lauas 1. koha jaoks.

 

Olen väga rahul MI meeloluga, tema rahulikkusega, keskendumisega. Jah, palju on veel teha ja lihvida, kuid olen optimistlik, saame kõik korda.


 

No comments:

Post a Comment