Monday, November 6, 2023

LAUPÄEV - PÜHAPÄEV, 04. - 05. NOVEMBER 2023

 Iti sõnakuulelikkuse reis Soome

Suur soov oleks ka Itiga saada veel võistelda MM-i tasemel ja sellepärast on meil vaja tulemusi. Viimasel võistlusel Eestis rikkusin ise Iti I järgu ära ja nüüd oleks meil vaja kahte I järgule tehtud võistlust. Sellepärast otsustasime minna proovima Soome, sest üks tulemus võib olla ka välismaalt.

Panin meid kirja kahele päevale, laupäeval Hakunilan Seudun Koiraharrastajat ry poolt korraldatavale SK võistlusel Vantaal ning pühapäeval Lohjan Kirsut ry poolt korraldatavale SK võistlusele Lohjal.


Laupäeval Vantaal oli kohtunikuks Susanna Berghäll ja osalejaid oli meie klassis 6.  Kummaline oli, kuidas Iti mäletas seda halli, on ju siin palju käidud agility võistlustel ja ka sõnakuulelikkuse võistlustel. iti oli väge täis. Meie läksime platsile kolmandana.

Võistlus algas püsivõtetega.

1. Püsiistumine - 10p.

2. Püsilamamine ja juurdekutsumine -9,5p.

3. Ruutu saatmine - 10p.

Iti oli tõesti super ja tegi imeilusa soorituse.

4. Kaugjuhtimine - 10p.

Taas imeline sooritus.

5. Eseme äratundmine - 10p.

6. Kõrvalkõnd - 8,5p.

Iti kohta väga hea sooritus.

7. Liikumiselt peatumised - 10p.

No imeline.

8. Suunatud toomine - 0p.

Oligi siiani kõik liiga ilus ja nüüd siis selline apsakas. No Iti oli nii energiat täis, et siin kees energia ikka täiesti leegiga. Imeline otse jooksmine, imeline peatumine ja siis - üsna pikk paus enne kui LJ andis käsu ja Iti ei suutnud seda ära oodata ja läks ilma käsuta hantlit tooma. Võttis keskmise hantli, mida oligi vaja tuua, kuid kahjuks ilma käsuta ja sellele järgnes üks ümmargune null. Sel hetkel ma ei teadnud meie teisi punkte ja olin täiesti kindel, et nüüd on kõik lootused läinud.

9. Juurdekutsumine - 10p.

Särtsakas ja imeline sooritus.

10. UWE võte - 10p.  

Ka siin pole muud öelda, kui super Iti!

Kui lõpuks seinal nägin tulemusi, siis oli üllatus suur, sest lõppkokkuvõttes saavutasime 283p. ja neljanda koha. Jah - alles neljanda koha. neljas ja viies koht olid samade punktidega. Olin üli õnnelik, et Iti suutis nii suurepärased sooritused teha ja andsin selle suunatud toomise apsaka talle andeks.


Pühapäeval Lohjal oli kohtunikuks Mari Väänanen. Täna oli Iti kuidagi hoopis lennukas tujus ja ma ei osanud üldse arvata, mida ta teha võib. Plats oli ka muidugi väga kummaline. Ruudu ring oli täiesti nurgas, ei kuskil 3m seinast ja ruutu tuli joosta suurte betoon sammaste vahelt. Ei oska öelda, kas  koht mõjutas või siis kaks päeva järjest võistelda oli liiast, sest on meul ju pikk paus olnud.

1. Püsiistumine - 10p.

2. Püsilamamine ja juurdekutsumine - 10p.

3. Ruudu võte - 9p.

No siin juhtus midagi sellis, mida pole varem juhtunud. Olles kutsunud koera ruudust kõrvale kihutas ta täie hooga minust mööda, kui kõrvale tuli.

4. Kaugjuhtimine - 9,5p.

See oli päris ilus.

5. Kõrvalkõnd - 6,5p.

No siin lagunes meie koostöö täielikult. Tagurpidi kõnnil liikus ta mulle lihtsalt ots järgi.

6. Liikumiselt peatumised - 5p.

Üks vale asend ja asendist, kus tuli kutsuda, siis kõrvale tulles pani taas jumal teab kuhu.

7. Eseme äratundmine - 10p.

No midagi ikka oskas.

8. Juurdekutsumine - 10p.

9. Suunatud toomine - 0p.

Juba teist päeva järjest 0p. Kuid siin olin täielikult ise kannatamatu. Jooksis ilusti otse ja saades käsu keeras ta ennast nii, et tahaks minna vasakut hantlit tooma, kuid sisi keeras ja läks õieti. Kuid jõudsin enne, kui ta ennast õigeks keeras, midagi öelda ja sedasi ajasin koera täiesti segadusse.

10. UWE - 6p.

Täna tegi ta seda, mida olen kogu aeg kartnud, ka võistlustel. Tehes ringi ümber koonuste haugatas ta ja siis ehmatas ka ise ning jäi seisma. Pidin kutsuma ja kuigi edasine sooritus oli ilus, läksid väärtuslikud punktid kaduma.

Tulemuseks 239p., II järk, kuid siiski veel ka 1. koht.



Seega on Itil juba kaks tulemust MM-i jaoks olemas. Tubli Iti - olen sinu üle väga uhke.


 

No comments:

Post a Comment