Saturday, May 18, 2019

LAUPÄEV, 18. MAI 2019

KEILA KARIKAS 2019

Kes nüüd teab mitmes Keila Karikal osalemine see meil nüüd oli? Olen osalenud Keila Karikal Dixiga, Rikaga ja Itiga. Aastate jooksul on neid osalemisi ikka tulnud (ükskord üritan teha kokkuvõtte meie osalemistest).

Seekord, siis osalesime taas Itiga. Kohtunikuks oli Heli Kelhälä Soomest. Päev oli kena päikeseline ning SK3 klass oli, nagu alati, viimane. Olime üsna varakult kohal lootuses, et vähemalt õigeaegselt alustame, kuid kahjuks ooteaega tuli üsna palju. No ei midagi, kõigega tuleb hakkama saada. Keilas on tavaks võistlejate järjekord loosida ja meile sattus eelviimane number, mis tähendas veel pea tunnist ooteaga juurde (osalejaid oli kokku 6). See oli päris suur väljakutse meile.

Lõpuks pääsesime platsile. Ma ei oska seletada, kuidas toimib koera mõttemaailm, sest väljaspool keha on koer täiesti kontaktne ja valmis kõigeks. Nii kui aga astume üle võistlusplatsi piiri muutub ka koer. Olen tõesti sõnatu ja mõistus on otsas, kuidas sellist olukorda vältida. Aga ega midagi, tuli minna võistlustulle.

1. UWE - 10p.
Sellega saime kenasti hakkama, ei mingeid üllatusi. Ise oleks tahtnud paremat kontakti hoidmist alguses.

2. Eseme äratundmine - 10p.
Vahel on meil selle võttega probleeme, kuid täna sujus see tõesti väga hästi.

3. Z skeem - 10p.
See oli küll veidi üllatav tulemus. Ei muud kui oli väga lahke kohtunik. Loomulikult oleksin väga, väga rahul, kui see võte oleks nii hästi sooritatud. Jah Iti võttis kõik asendid, mis olid ka üsna otse, kuid kas kõrvalkõnd ikka oli rahuldav? Kahjuks video puudub.

4. Kaugjuhtimine - 7p.
Nagu alati seismisest istuma minnes väike ette liikumine. Kuid siis tuli üllatus - Iti juurde tagasi minnes ja tema kõrvale keerates, tõusis ta ise , ilma käsuta, põhiasendisse. Koerad üllatava iga kord!

5. Juurdekutsumine - 10p.
Kahjuks video puudub ja ei oska ise hinnata, kas sooritus oli ikka nii head hinnet väärt? 

6. Suunatud edasi saatmine + ruut - 10p.
No selle võttega jäin ka ise väga rahule, imeilus sooritus.

7. Kõrvalkõnd - 8,5p.Väga hea tulemus, kui nii jätkuks ka edaspidi!

8. Suunatud toomine - 9p.
Ausalt ei mäletagi, mis siin punkti maha võttis? Kipub Iti lõpus viltu jääma ja asend märgis ei ole tavaliselt kuigi ilus.

9.-10. Püsivused
Istumine - 9,5p.
Üks kord käpa lõdvestamine.

Lamamine, juurdekutsumine - 9,5p.
Taas lõpus viltune põhiasend.

Kokkuvõttes 298,5p. ja 1. koht. Usun, et selle tulemuse eest võin öelda suured tänud väga lahkele kohtunikule. MMl on kohtunikud palju karmima silmaga, seega ei tohi lasta ennast meelitada nii suurepärasest tulemusest. Vigu oli ja nendega tuleb teha veel palju, palju tööd. 



 
Palju õnne ka Ingale ja Nikile ning Egele ja Gitale!

No comments:

Post a Comment