Saturday, September 17, 2011

LAUPÄEV, 17. SEPTEMBER 2011

Eesti meistrivõistlused sõnakuulelikkuses 2011.

Eesti Meister 2011 sõnakuulelikkuses:

EST SK CH, FI TVA, DK OB CH, EST AG CH, LV OB CH, INT OB CH
Eesti SK Meister 2008, 2009, 2010, 2011

TENDNING EAGLE-EYED ehk lihtsalt RIKA


Foto: Marelii Pirsi

Selle aasta meistrivõistlused korraldas Pärnu PKK. Võistlused toimusid Pärnus, Kalevi staadionil. See on koht, kus meie Rikaga võistleme esimest korda, seega enne kohale jõudmist ei olnud mul aimugi, millise platsiga on tegemist. Asusime Tallinnast teele 7.30 kaaslasteks Viktoria ja Rei ning Aljo ja Aron. Sauele jõudes hakkas juba sadama ja see sadu ei olnud mitte mingi seenevihm. Kas tõesti ilmataat rikub tänase võistluse, seda küll ei tahaks? Õnneks Pärnusse jõudes oli sadu lakanud. Veidi seiklemist ja olimegi kohal. Oi kui suur ja kena spordiväljak meid ees ootas, see tegi küll headmeelt. Vihmahoogude tarbeks oli olemas ka tribüün, kuhu sai varju minna. Tingimused sellise suure võistluse korraldamiseks olid suurepärased. Seega nüüd oli kord meie käes - nendes tingimustes esineda võimalikult hästi.

Kohtunikuks VÕI ja EVÕI klassis oli Ralf Björklund Soomest. Liikumisjuhiks oli Priit Rattur ning tema abiks Katrin Rinaldo - meie liikumisjuhtide kahurvägi. Võistlused toimusid veel vanade reeglite järgi. EVÕI klassi võtted olid jagatud kahte ossa:

1. osa
* kõrvalkõnd
* ID ring
* kaugjuhtimine
* juurdekutsumine

2. osa
* ruutu saatmine
* suunatud toomine
* metallhantel üle tõkke - 9,5p.
* eseme äratundmine - 9,5p.

Peale individuaalvõtteid olid
* püsiistumine
* püsilamamine

Võistlused algasid 10.00 ning esimestena läksid võistlustulle Marika ja Kaspar. Kui nemad hakkasid kaugjuhtimist tegema, siis võtsin ka Rika autost välja ja üritasin teda veidi rahustada. Peagi oli meie kord käes.

1. Kõrvalkõnd - 8p.
Lähenedes võistlusplatsile sain aru, et ega siit mingit head kõrvalkõndi taas ei tule. Ja nii ka oli. Platsile saades oli Rika taas nagu tuulepea, ähib ja puhib ja ma ei saa aru, mis teda nii hirmsasti närvi ajab (peale võistlust platsi servas kõrvalkõndi tehes oli kõik nii perfektne, et paremat tahta ei oskakski). Kuid vaatamata kõigele saime veel 8 punkti. Seega kõrvalt vaadates polnudki nii kehva, ju ma ise võimendasin asja enda jaoks üle.



2. ID ring - 8,5p.
Kuna võistlused toimusid vanade reeglite järgi, siis tegime seda vana 8 x 8m ringi. Püüdisn pingsalt meeles pidada, kuidas asendite järjekord on. Üllatuseks aga vahetult enne võtet öeldi, et järjekord on lama - seisa - istu. Ja ma ei saanudki aru, mis põhjusel, öeldi, et esimene võistleja oli teinud sedasi ja nüüd teevad kõik. See selleks, peaasi, et nüüd õige järjekord meeles püsiks. Kõrvalkõnd oli enam vähem, seisa asend oli aga üsna viltune. Muus osas võis rahule jääda.



3. Kaugjuhtimine - 9,5p.
No see oli päris kenakene täna, viimasel ajal üldse on olnud.



4. Juurdekutsumine - 9,5p.
Ka siin oli kõik väga ilus.



Ja neli võtet saigi juba läbi, kuid ees seisid veel parajad pähklid. Käisime väikesel jalutuskäigul ning Rika läks veidikeseks ajaks puhkama. Kui Marika ja Kaspar alustasid metallhantli võtet tõin ka Rika uuesti platsile.

5. Ruudu võte - 8p.
Viimasel ajal on see võte hakanud meid alt vedama, nimelt on Rikal kalduvus vajuda ruudu paremasse serva ja alati on oht, et ta jääb liiga serva peale. Nii ka täna, lendas piki paremat serva ja peatama sain ta kuskil paremas taganurgas - kas on sees või ei? Veidi mõtlemisaega ja alles siis andsin käsu lamama minekuks. Minu mõttepausi märkas ka kohtunik, kes vaatas üllatunult minu poole, et miks ma koera lamama ei pane ja ju sealt siis ka need punktid läksid. Õnneks seekord taas oli ruudu sees, kuid kas seda on ta ka järgmine kord? Midagi tuleb selle võttega ette võtta, aga mida - hetkel ei tea!



6. Suunatud toomine - 7p.
Kaks kiiret ja Rika lemmikvõtet kohe järjestikku! Õnneks oli võistlusplatsil muru kenasti niidetud ja ei olnud ohtu, et koer ei märka hantlit. Nagu alati teeb Rika seda tohutu kiirusega ja seekord oli suure hasardi tulemuseks halb hantli haaramine, pillas korra maha. Kuid lõpus ütles kohtunik, et võttis punktid maha selle eest, et koer näris hantlit. Kuna võtte lõpp oli päris pealtvaatajate lähedal, siis kõik, kes Rikat tunnevad, ütlesid, et ta ju ei närinud - seda meelt olin ka mina. Nimelt kõrvale tulles on tüdruk kulutanud sellist energiat, et lõõtsutab kogu hingest, suu lahti ja hantel lõgiseb suus. No ju siis kohtunikule tundus, et koer näris. Kuna aga tean, et Rika ei näri hantlit, siis ei pane kohtuniku tähelepanu pahaks.


Foto: Marelii Pirsi



7. Metallhantel üle tõkke - 9,5p.
Ei oska öelda, mis põhjustas 0,5punkti kaotuse.



8. Eseme äratundmine - 9,5p.
Minuarust täiuslik sooritus, kuid siiski oli kohtunik erimeelt, kuskil nägi tema siiski veel varu.



Oi milline kergendus, kõik pähklid olid ära tehtud ja kõigi eest ka punktid saadu, kusjuures mitte pahad. Hetkeseisuga tekkis lootus ikka I järk kätteb saada. Kuid ega kunagi ei tohi ette rõõmustada, sest olid ju veel püsivõtted tegemata ja ka nendes on suutnud Rika mind aeg ajalt üllatada. Ja kahjuks püsivõtete alguseks hakkas taevas tumedaid pilvi meie kohale kokku lükkama ning just täpselt püsilamamise ajaks avati ka taevaluugid.

9. Püsiistumine - 10p.
Õnneks selle võtte ajal veel ei sadanud ning kõik läks õnnelikult.



10. Püsilamamaine - 10p.
Taevaluugid olid valla päästetud ja koerad pidi lamama vihmas. Kuid Rika oli tubli ja ei lasknud ennast taevaisanda vingerpussist häirida. Tubli tüdruk.


Foto: Marelii Pirsi



Ja ongi kõik, kas tõesti? Tunne oli kui liblikal, kes tahaks ainult lennata.

Meie lõplikuks punktisummaks kogunes 285,5 punkti, mis on tubli I järk ja mis tagas meile ka tiitli

Eesti SK Meister 2011 ja seda juba neljas aasta järjest.

Rika sa oled taas väga, väga tubli tüdruk olnud.





Pärnu võistlused olid ka meeskondlikud võistlused. Meie Rikaga osalesime TAKO võistkonnas "Rika ja sõbrad", kes saavutas meeskondlikus arvestuses I koha. Meie tiimis olid veel Marika ja Kaspar ning Aljo ja Aron.




TAKO-l oli välja pandud ka teine võistkond nimega "Grets ja sõbrad", kes saavutasid 4. koha. Võistkonda kuulusid Leelet ja Grets, Eliko ja Tarri ning Viktoria ja Rei.


TAKO võistkonnad:

1 comment: